Vágólapra másolva!

Jósoljunk sörből!

A jósnők általában kristálygömbből, kártyából, esetleg kávézaccból szokták megmondani a jövendőt. Egy angol hölgy, bizonyos Ann Leatherdale azonban saját állítása szerint a sörből képes meglehetősen nagy pontossággal megmondani különböző sportesemények eredményeit - természetesen azok megrendezése előtt.

A breewoodi jósnő, aki a Swan, azaz Hattyú nevű kocsma tulajdonosa és csaposa, elmondása szerint néhány évvel ezelőtt jött rá erre a különleges tulajdonságára, amikor is egy korsó sör csapolása közben számokat látott meg a habban. Arról nem adott felvilágosítást, miből gondolta azt, hogy ezek valamilyen futballmérkőzés eredményére utalnak, de az biztos, hogy a hölgy azóta meglehetősen nagy biztonsággal szokott jósolni, különösen a Wolverhampton Wanderers összecsapásaira - a kocsmába ugyanis leginkább ezen klub drukkerei járnak.

Néhány esztendővel ezelőtt például nem sok sikert aratott akkor, amikor megjósolta, hogy a Farkasok a feljutásért vívott rájátszás elődöntőjének első mérkőzésén 3-1-es vereséget szenvednek a Norwich Citytől, azonban éppen ez az eredmény született.

Sőt, a hölgy nemcsak focimeccsek, hanem más sportesemények eredményeit is hajlandó elárulni, de mint elmondta, sohasem szokta megtenni a bukmékereknél a jövendöléseit - aminek valószínűleg a fogadóirodák örülnek a legjobban. Ann azonban a kocsma látogatóival általában megosztja jóslatait, így azok nyugodt szívvel feltehetik a pénzüket a bukiknál.

A Barnsley-i Boszorkány (származási helye miatt manapság már csak így hívják a hölgyet) néha szokott kuncsaftjaival fogadni, és egyszer közel 500 fontot nyert, amikor az általa megnevezett paripa nyerte a Brit Nagydíjat.