Vágólapra másolva!
Sajtótájékoztatón jelentették be csütörtökön, hogy a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet (NUPI) 280 millió forinttal támogatja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) utánpótlás-programját.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a NUPI az állami költségvetésből évi 800 millió forintot tizenhárom sportág között oszt szét, szigorúan az utánpótlásra, ebből kap 280 milliót az MLSZ, melynek felhasználása során saját szakmai elképzeléseit érvényesítheti.

"Ez az év fordulópont lesz a magyar labdarúgás életében, mindent megteszünk azért, hogy sikeres legyen a szövetség utánpótlás-nevelő programja" - mondta Szabó Tamás, a NUPI igazgatója.

Világosi Gábor, az Országgyűlés alelnöke hozzátette: Magyarország akkor lehet igazán európai, ha rendelkezik megfelelő létesítményekkel, ahol értékes szakmai munka folyik. "Az alapokat gyermekkorban kell elsajátítani, ezért kiemelten fontos, hogy a legfiatalabbak is ideális körülmények között sportolhassanak, ehhez nyújt segítséget a NUPI" - tette hozzá Világosi.

Kisteleki István, az MLSZ elnöke megköszönte a bizalmat, majd elmondta, hogy az olimpiát 12, a németországi világbajnokság meccseit az egy hónap alatt pedig összesen 30 milliárdan nézik a televízióban. "Reméljük, mi is rendezhetünk 2012-ben olyan kiemelkedő sporteseményt, amely több milliárd embert ültet a képernyők elé. A magyar futball jelenleg viharvert, de így is szeretjük. Ha sikerül elnyerni a hat év múlva sorra kerülő Európa-bajnokság rendezési jogát, azzal a magyar labdarúgás és az ország is felzárkóztatható a kontinenshez" - jelentette ki Kisteleki.

A tájékoztató végén újságírói kérdésre válaszolva Kisteleki úgy nyilatkozott: az MLSZ arra törekszik, hogy az élvonalbeli bajnokság következő szezonjában 16 olyan együttes szerepeljen, amely megfelel a nevezési feltételeknek.

A 2006/2007-es pontvadászatra csütörtökön éjfélig kell nevezniük a csapatoknak. Az MLSZ csak annak a sportszervezetnek a jelentkezését fogadja el, amelynek nincs semmilyen tartozása.