Élő:
Vágólapra másolva!
Noha a női labdarúgás már évtizedek óta hasonlóan szervezett keretek között zajlik, mint a férfiaké, és rendszeresen rendeznek világ- és Európa-bajnokságot, sőt, Bajnokok Ligáját is a lányok-asszonyok számára, a futballal kapcsolatban még mindig általánosan elterjedt az a nézet, hogy elsősorban a férfiak sportága.

Mindez abból a nyilatkozatban is megmutatkozik, amit néhány éve a Liverpool FC kapusa, Jerzy Dudek adott csapata 2-0-s valenciai BL-veresége után. A hálóőr ugyanis a találkozót követően arra panaszkodott, hogy a Vörösök úgy játszottak, mint a lányok, és a Liverpool ezért szenvedett sima vereséget a spanyol bajnokcsapattól. Kissé diszkriminatív kijelentése azonban nem tetszett mindenkinek, és különösen az angol női élvonalban szereplő Wallasey Wanderers tagjai háborodtak fel rajta.

"A csapatban jó néhány Liverpool-drukker van, de ők is meglehetősen mérgesek voltak. Egész egyszerűen arról van szó, nem helyes azt állítani, hogy a lányok nem tudnak focizni" - mondta a csapat edzője, Gary Halls, aki felajánlotta, hogy portás vegyen részt egy büntetőpárbajban a lányok ellen, és minden egyes tizenegyesért, amelyet nem tud kivédeni, fizessen 160 fontot jótékony célra.

Van, akinek viszont egyáltalán nem derogál az, ha lányokkal kell fociznia. Norvégiában például (ahol a női labdarúgás meglehetősen magas szinten van) előfordult, hogy egy női bajnoki mérkőzésen egy férfi állt az egyik csapat kapujában. Az Askim Rodenes FC és az Yven összecsapásán a hazai együttes hálóját a csapat mestere, Ragnar Johansen védte, meglehetősen kevés sikerrel, hiszen a vendégek 6-2-es győzelmet arattak. Az Yven ugyan nem óvott a dolog miatt, de a játékvezető szerint az eset szabályellenes volt, és természetesen megemlítette a jelentésében, így elképzelhető, hogy az Askim Rodenest kizárják a pontvadászatból.