Vágólapra másolva!
Sorozatunk tegnapi esete persze kivételnek számít, a legtöbb helyen azért általában az edző szava dönt, és ezt a görög válogatott tagjai is megtapasztalhatták néhány éve.

A hellén nemzeti tizenegy Romániában lépett pályára, és a Constantában rendezett mérkőzés előtt a csapat a közeli Mamaia egyik hoteljében szállt meg. A német szövetségi kapitány, Otto Rehhagel azonban azt tapasztalta, hogy futballistái túlságosan is hevesen érdeklődnek a szálloda csinos pincérnői iránt, éppen ezért arra kérte a hotel vezetőit, hogy a személyzetet cseréljék le hímnemű egyedekre.

"Nem azért érkeztünk Romániába, hogy a román lányokra koncentráljunk, hanem hogy legyőzzük az ellenfelet. A fiúknak csak a találkozóra kell összpontosítaniuk" - jelentette ki németes szigorral Rehhagel, és az 1-0-s görög győzelemmel zárult összecsapás végül is őt igazolta.

Úgy látszik, Rehhagel remekül ismeri a görög mitológiát, és tisztában volt vele, hogy a szirének csábítóak ugyan, de csak szerencsétlenséget hoznak a hellénekre.