Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) évi rendes közgyűlésén a küldöttek elfogadták a szervezet alapszabályának módosítását, melynek leglényegesebb pontja, hogy a profi bajnoki küzdelmek lebonyolításának joga a ligától visszakerül az MLSZ-hez.

További lényeges módosítás, hogy a tisztségviselők és az elnök megválasztásához a jövőben csak az első fordulóban van szükség kétharmados többségre, ha nincs eredmény, a második körtől már elegendő a voksok 50 százalékának plusz egy főnek a szavazata.

A küldöttek elfogadták az MLSZ 2005. évi szakmai beszámolóját és a magyar labdarúgósport stratégiai fejlesztési koncepcióját 2006-2011 között. Döntés született arról, hogy a tanácskozást június 30-án folytatják, mert az MLSZ gazdálkodásával kapcsolatos napirendi pontokat nem lehetett tárgyalni, mivel jelenleg nem áll rendelkezésre valamennyi gazdasági adat, mert még nem zajlott le a futballszervezet pénzügyeit ellenőrző APEH-vizsgálat.

Meghívott vendégként jelen volt a Puskás Ferenc-stadion Iharos termében zajló ülésen Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal (NSH) elnöke és Kamuti Jenő, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára, utóbbi először gratulált az újjáalakult magyar labdarúgó-válogatott új-zélandiak elleni sikeréhez, és jó játékot kívánt az angolokkal szemben esedékes keddi, idegenbeli barátságos mérkőzésre.

A MOB főtitkára a fair play bizottság elnöke is, s ilyen minőségében bejelentette: fair play életműdíjat kap pályafutása elismeréseként Buzánszky Jenő, az Aranycsapat tagja. Róth Antal, az U21-es válogatott szövetségi edzője a fair play eszméjének terjesztéséért részesül elismerésben.

Ábrahám Attila arról beszélt, hogy zavaros hetek után rendeződni látszanak a sorok, tisztázódtak a szerepek az MLSZ-en belül. A 2012-es magyar-horvát Európa-bajnoki pályázatról úgy vélekedett, az olaszországi fogadási botrány következtében jelentősen nőttek a rendezés esélyei.

Ábrahám bejelentette, elkészült a Puskás-stadion fejlesztésére kiírt pályázat, amely minden sportszakmai érdeket figyelembe vett, illetve jelezte, a munkálatokat akkor is el kell végezni, ha az UEFA végrehajtó bizottsága nem a magyar-horvát kandidálást nyilvánítja majd győztesnek. Az NSH elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a szövetség a rendelkezésre álló 300 millió forintos állami keretből 80 milliót nem vett fel.