Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya hétfőn cáfolta, hogy átvenné a szakmai munka irányítását az osztrák élvonalbeli bajnokság ezüstérmesénél, a Red Bull Salzburgnál.

"Velem még senki sem állapodott meg, nem írtam alá semmilyen szerződést, egyelőre annyi történt, hogy kaptam egy ajánlatot Salzburgból, ami nem tűnik rossznak" - mondta Matthäus.

Az osztrák klub pénteken jelentette be, hogy a következő szezontól Matthäus lesz a gárda vezetőedzője, a szakmai igazgatói posztot pedig Giovanni Trapattoni tölti be. Az olasz szakember szombaton cáfolta ezt az értesülést, mint mondta, kizárólag vezetőedzői munkát vállalna el, ebben az esetben pedig Matthäus csak a pályaedzője lehetne.

"Nekem eddig azt mondták, hogy Trapattoni más beosztásban segítené a klubot" - jelentette ki Matthäus. "Természetesen pályaedző is szívesen leszek, ha megfelelő jogköröket biztosítanak számomra. Azt gondolom, hogy mindenkinek az erősségeit kell kihasználni. Én mindig felvállalom a felelős döntéseket, ezt érdemes a salzburgiaknak is figyelembe venniük."