Vágólapra másolva!
A dunaújvárosi labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság hétfői taggyűlésén úgy döntött, "a továbbiakban nem támogatja a Budapest Honvéd NB I-es együttesének dunaújvárosi szereplését, a Honvéd tulajdonosai által kezdeményezett együttműködés minden módját véglegesen levette a napirendről". A klub ezt közleményben tudatta a távirati irodával.

"A taggyűlés tudomásul vette, hogy a Honvéd szurkolói és az MLSZ vezetése csak Kispesten tudja elképzelni a csapat szereplését" - olvasható az indoklásban.

Kiss Zsolt, a fővárosi együttes kisebbségi tulajdonosa örömmel vette tudomásul a fejleményeket, de megjegyezte, az ügy még nem zárult le teljesen. "Örülünk, hogy Dunaújvárosban is úgy vélik, az előrejutást a pályán kell kiharcolni, nem pedig adminisztrációs úton" - mondta Kiss.

A kispesti ügyvezető arról is beszámolt, hogy Piero Pini többségi tulajdonos külföldön tartózkodására hivatkozva lemondta a múlt péntekre tervezett tárgyalást a befektetői csoporttal, amely megvenné az olasz üzletember tulajdonrészét. A tárgyalás várható új időpontja szerda vagy csütörtök.

"Az elutasított licenckérelmünk miatt természetesen fellebbeztünk, és minden hiányzó iratot pótoltunk, azaz Pini rendelkezésre bocsátotta az előző évi mérleget és a következőre tervezett költségvetést is" - mondta Kiss. Egy hónapja merült fel először, hogy Piero Pini Dunaújvárosba akarja költöztetni a Kispestet.