Vágólapra másolva!
A Diósgyőri VTK három góllal nyert a Kaposvári Rákóczi ellen a labdarúgó Borsodi Liga, 28. fordulójának pénteki mérkőzésén.

Borsodi Liga, 28. forduló:
Diósgyőri VTK - Kaposvári Rákóczi 5-2 (2-1)
Diósgyőr, 4500 néző
v.: Solymosi
Diósgyőr: Szalma - Farkas N., Katona, Elek, Farkas V. - Fodor (Lőrincz 79.), Szögedi (Urbin 87.), Vitelki, Sipeki - Jeremiás (Faggyas 74.), Binder
Kaposvár: Balajcza - Kozmér, Petrók, Zahorecz - Tereánszki-Tóth (Pintér A. 62.), Andruskó (Kriston 55.), Máté, Vasiljevic (Zsolnai 72.), Szakály P. - Oláh, Alves
gól: Sipeki (33., 54.), Binder (45., 92.), Jeremiás (71.), illetve Oláh (34., 91.)
sárga lap: Elek (61.), Faggyas (82.), illetve Tereánszki-Tóth (26.), Oláh (48.), Kriston (61.)

33. perc: Vezetést szerzett a Diósgyőr, miután Sipeki Farkas Viktor ívelése után a 16-os vonalánál a kint álló kapus fölött a kapuba fejelt. (1-0)

34. perc: Gyorsan jött a vendégek válasza, hiszen Máté, kihasználva a hazai védők hibáját, a kimozduló Szalma fölött a hálóba juttatta a labdát. (1-1)

45. perc: Újabb borsodi góllal zárult az első félidő. Binder remek szólót mutatott be, és a védők mellett betört a tizenhatosra, majd a jobb alsó sarokba lőtt. (2-1)

54. perc: Ismét Sipeki gondoskodott arról, hogy a nézők ne unatkozzanak, a hazaiak középpályása ezúttal Jeremiástól kapott jó indítást, és 11 méterről a kapuba ívelt. (3-1)

71. perc: Jeremiás hatalmas bombával növelte az előnyt, a hazaiak játékosa 20 méterről vállalkozott lövésre, a jobb sarokba vágódó labdával szemben Balajcza tehetetlen volt. (4-1)

91. perc: A ráadásra is maradt látnivaló, a 17 méteres szabadrúgást a vendégek gólfelelőse, Oláh csavarta a jobb sarokba. (4-2)

92. perc: Binder állította be a végeredményt, miután egy szép kapáslövéssel 15 méterről a hálóba zúdította a labdát.

A kaposváriak megerősítették védekezésüket és a diósgyőriek sokáig nem találták ennek a harcmodornak az ellenszerét. A félidő hajrájában felpörögtek az események és a többet kezdeményező DVTK megérdemelten jutott vezetéshez.

A szünet után a hazai együttes nagy erőket mozgósított, teljesen magához ragadta az irányítást és két góllal egyértelművé tette fölényes sikerét.

(MTI) / Mobilpress