Élő:
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Magyar Kupa fináléjában a Fehérvár tizenegyesekkel győzte le a Vasast, és ezzel története során először hódította el a serleget.

Magyar Kupa, döntő:
Fehérvár - Vasas 2-2 (0-1, 2-2, 2-2) - tizenegyesekkel 8-7
Üllői út, 4500 néző
v.: Megyebíró
Fehérvár: Sebők Zs. - Csizmadia, Koller, Kuttor, Horváth G. (Vincze Z., 76.) - Bozic, Schwarcz, Dvéri (Horváth F., 107.), Lattenstein - Alumona (Dajic, 78.), Sitku.
Vasas: Németh G. - Molnár Z., Janjic, Tóth A., Szabó O. (Csordás, 69.) - Balog Zs, Zováth, Pintér Z. (Kapic, 46.), Bárányos, Németh N. (Gyánó, 61.) - Waltner.
gól: Sitku (46.), Schwarcz (57.), illetve Waltner (25.), Balog Zs. (84.)
sárga lap: Kapic (51.), Sitku (63.), Zováth (85.), Molnár (110.), Waltner (118.)

Az előzetesen megadott kezdőcsapat csak a Vasasnál változott, Pintér Atilla mindössze egy csatárt küldött pályára, Gyánó kikerült a csapatból, és helyette a középpályás Pintér Zoltán léphetett pályára.

Mindkét gárdában voltak eltiltottak, az angyalföldieknél Rósa Henrik az elődöntőben Pomperrel kakaskodott, és piros lapja miatt nem lehetett ott a döntőben, a másik oldalon Györök, Tudor és Farkas Balázs is a lelátóról kényszerült végignézni a meccset, utóbbi ügyét még szerdán is tárgyalta a fegyelmi bizottság, de végül nem kapott engedélyt a játékra.

I. félidő:

2. perc: Dvéri veszélyesen csavarodó szabadrúgását paskolta ki Németh Gábor.

6. perc: Szabó Ottó próbálkozott lövéssel 25 méterről, de a ballábas kísérlet elment keresztbe a kapu előtt, ám kishíján így lett jó Waltnernek, aki becsúszva centikkel maradt le a labdáról.

11. perc: újabb Vasas-lehetőség: egy labdaszerzést követően Bárányos lőtt, de a középre tartó labdát Sebők kiütötte, a kipattanót Németh Norbert spiccel próbálta kapuba juttatni, de Sebők másodjára is védett.

22. perc: megint Németh Norbert akciózott, három Fehérvár-játékos között szlalomozott, aztán mivel a társak nem kísértek a támadást, így bátran próbálkozott 22 méterről, de lövése csak a klubházat veszélyeztette.

25. perc: megszerezte a vezetést a Vasas, a látottak alapján nem is érdemtelenül. Dvéri és Pintér csatázott a félpályánál, a labda az angyalföldi játékos lábáról került a leshatárról (vagy inkább azon túlról) induló Waltner elé, aki 17 méterről Sebők fölött emelt a kapuba, 0-1.

40. perc: negyedórányi viszonylagos eseménytelenség után Szabó Ottó végzett el szögletet, a hosszú oldalon Németh Norbert érkezett a belőtt labdára, és bár megelőzte emberét, de a jobb kapufa mellé csúsztatott.

43. perc: gyors fehérvári kontra végén Bozic tette Sitku elé a labdát, aki addig forgolódott, míg végül ballal lőni tudott, de ez csemegének bizonyult Németh Gábornak.

45. perc: Bozic is aktivizálta magát, 27 méterről engedett el egy löketet, ami a jobb sarok mellett suhant el.

II. félidő:

Pintér Attila cserélt, Pintér Zoltán helyére Adem Kapicot hozta be.

46. perc: ami nem ment a Fehérvárnak 45 perc alatt, az összejött pár másodperc elteltével a második játékrészben, Kuttor passzolt Sitkuhoz, aki tolt egyet rajta, majd 13 méterről, Tóth András lába között lőtte el a labdát, ami a kapu közepén púpozta ki a hálót, 1-1.

49. perc: vérszemet kapott a Csertői-csapat, Sitku adott be jobbról, és Lattenstein kapásból, szép mozdulattal tüzelt a léc fölé.

52. perc: Dvéri kecsegtető pozícióból, 24 méterről végezhetett el szabadrúgást, a jobb belső csűddel eltekert labda kevéssel a bal sarok mellett húzott el.

54. perc: Bárányos szögletét a Balog által szorongatott Sebők öklözte ki, ami a kapufánál álló Bozic arcáról pattant ki, nem sok hiányzott a második Vasas-találathoz.

57. perc: amíg a Vasas csak helyzetig jutott, addig a Fehérvár megszerezte a vezetést, Dvéri szabadrúgása után Schwarcz lefejelte Zováthot, és az ívelt bólintás a vetődő Németh Gábor fölött a bal sarokba hullott, 2-1.

61. perc: Muszáj változtatnia Pintér Attilának, ennek megfelelően lekapta a pályáról Németh Norbertet, és beküldte a kupában és a bajnokságban is házi gólkirálynak számító Gyánót.

69. perc: Pintér kihasználta az utolsó cserelehetőségét is, Csordás szállt be és Szabó Ottó számára ért véget a döntő.

70. perc: Bárányos szöglete után Janjic teljesen üresen fejelhetett, de a kapu helyett a saját vállát találta el.

71. perc: A csereember egyenlíthetett volna, Csordás vette le a 16-oson belül Kapic gyatra lövését, és egyből tüzelt, arasznyival a bal kapufa mellé.

75. perc: Újabb nagy Vasas-helyzet, Bárányos adott kötényt Alumonának, majd beadására Balog érkezett, de a fejes a fehérvári játékosok és szurkolók nagy örömére elzúgott a bal kapufa mellett.

78. perc: két fehérvári csere: Vincze és Dajic jött be, Horváth és Alumona ment le.

84. perc: góllá érett a Vasas mezőnyfölénye, Bárányos beívelésénél Csordást még szerelték a fehérvári védők, de a labda Balog elé pattant, aki estében a hálóba helyezett, Sebők ugyan beleért, de menteni nem tudott, 2-2.

86. perc: Csordás suhintotta meg a labdát 18 méterről, Sebők szép vetődéssel tolta ki a löketet.

90. perc: Vincze tehetett volna róla, hogy ne legyen hosszabbítás, de a jobb sarok felé tekert labdáját Németh kipiszkálta. A szöglet után Schwarz is eldönthette volna a meccset, de 3 lépésről a bal kapufára fejelt.

90+2. perc: Bárányosé volt az utolsó szó a túlóra előtt, de a kopasz karmester lövése a reklámtáblákon csattant.

Hosszabbítás

93. perc: Dajic cselezgetett a Vasas 16-osán belül, de Molnár az utolsó pillanatban szerelte.

100. perc: Vincze ívelt pontrúgásból a Vasas kapuja elé, a veszélyesen kanyarodó labdát Schwarz ugyan nem érte el, de így is befért volna a jobb sarokba, ha Németh Gábor nem véd bravúrral.

104. perc: Az eddig főleg szabálytalanságokkal kitűnő Kapic próbálkozott lövéssel, feledhető módon.

107. perc: Dvéri sántikált le a pályáról, Horváth Ferenc váltotta.

110. perc: Dajic került ziccerbe, de jobbal fölévágta a labdát.

115. perc: Koller hibája után Waltner dönthette volna el a kupa sorsát, de addig cselezgetett, mire beérték, fél perccel később Kapic bombázott ballal a léc fölé

Tizenegyesek

A Fehérvár kezdte a büntetőpárbajt, Sitku a jobb alsó gurított, 1-0.
Bárányos volt a Vasas első embere, és ő sem hibázott, 1-1.
Horváth Ferenc is biztos lábbal értékesítette a tizenegyest, 2-1.
Csordás lemásolta Horváth lövését, 2-2.
Koller félmagasan rúgta a kapu bal oldalába, 3-2.
Gyánó is belőtte, 3-3.
Dajic az első hibázó, 3-3.
Janjic is hibázott, marad a 3-3.
Csizmadia a bal sarkot választotta, 4-3.
Tóth András a jobb felsőbe vágta a labdát, 4-4.
Kuttor a léc alá vágta, 5-4.
Zováth is jól bírta idegekkel, 5-5.
Bozic kicentizte, begurította a jobb alsóba, 6-5.
Molnár középre tartó labdáját Sebők kiütötte, ezzel története során először lett kupagyőztes a Fehérvár!

A két edző a távirari irodának nyilatkozott:
Csertői Aurél (FC Fehérvár): "Nagyon nehéz mérkőzés volt, jó csapat a Vasas. Nehéz most beszélnem az érzéseimről, hihetetlenül boldog vagyok, a meccs szakmai elemzésébe nem kívánok belemenni. Ma egy kicsit ünnepelhetünk, holnaptól azonban a bajnokságra koncentrálunk, még nagyon nehéz meccsek várnak ránk".

Pintér Attila (Vasas): "A szurkolók jól szórakoztak, a csapat megmutatta az erejét. Nagyon jól játszottak a fiúk, bebizonyították, hogy tudnak küzdeni, borzasztóan sajnálom őket. A második félidő elején szabályos szerelést fújt le a játékvezető, ebből a szabadrúgásból kaptuk a gólt. Mostantól csak a bajnokságra koncentrálunk, a hátralévő három meccsen kilenc pontot kell szereznünk".

Az előmérkőzésen a Sport TV-kupáért két Pest megyei csapat mérkőzött, és a Törökbálint első félidei remeklésének köszönhetően 3-1-re verte a Felsőpakonyt.

Sport TV-kupa, döntő:
Lindab-Törökbálint - Felsőpakony-Ergofer 3-1 (3-0)
Üllői út, 300 néző
v.: Demeter
gól: Csintalan (31.), Varga (39.), Tóth (42.), illetve Bene (70.)