Vágólapra másolva!
Piero Pini, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa továbbra is Dunaújvárosba szeretné költöztetni a klubot, ugyanakkor Kiss Zsolt kisebbségi tulajdonos közleményben tudatta az MTI-vel, hogy "minden törvényes eszközt felhasznál, hogy a Honvéd hírnevéhez, múltjához méltatlan és megalázó tranzakciót megakadályozza".

Kiss szerint Pini újabb jelét adta annak, mennyire komolyak a szándékai azzal, hogy szerdán arról tájékoztatta őt, hogy egy évre azt az Andics Józsefet bízza meg az egyesületet működtető gazdasági társaság ügyvezetőjének, aki a dunaújvárosi csapatnak a tulajdonosa.

"Válaszlevelemben tájékoztattam Piero Pinit, hogy ezen döntést, csak taggyűlésen lehet meghozni, melynek összehívására az ügyvezető jogosult. A taggyűlés összehívásáról a törvényes kereteken belül gondoskodom" - olvasható Kiss közleményében, melyben azt is leírja, hogy Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a ligatanács előtt a költözés ellen foglalt állást.

Kiss később úgy nyilatkozott a távirati irodának az ügy megoldásáról, hogy Pininek el kellene adnia üzletrészét: "Múlt csütörtökön közvetítésemmel tárgyalt egy komoly befektetőjelölttel, majd egy hét gondolkodási időt kért, amely ma járt le, leveléből ugyanakkor az derül ki, hogy döntése nem pozitív a klubra nézve".

A kisebbségi tulajdonos azt is megjegyezte, elképzelhetetlen, hogy a klub úgy induljon az élvonalban a következő szezonban, hogy nem Kispesten játssza hazai mérkőzéseit. Ennek okaként azt mondta, a licencadó bizottsághoz - amely szerdán első fokon elutasította a kérelmet - eljuttatott papírokban a Bozsik-stadion szerepel telephelyként, s a másodfokon eljáró testületnél ezt nem lehet megváltoztatni, ugyanis kizárólag hiánypótlásra van lehetőség.