Vágólapra másolva!
A Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) feljelentése nyomán a rendőrség őrizetbe vett egy tizennégy fős csempészbandát, melynek tagja egy, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban tevékenykedő játékvezető is.

Vágner László, az MLSZ játékvezetői bizottságának elnöke azt mondta, hogy Saskőy Szabolcsot vették őrizetbe. "Sajnos Saskőy is érintett ebben az ügyben, ezért azonnali hatállyal kizártam a keretből. Ha esetleg kiderülne az ártatlansága, akkor sem tudom elképzelni, hogy ismét labdarúgómeccsen működjön közre."

Sipos Jenő, a VPOP szóvivője elmondta, hogy a szlovák hatóságokkal közösen 2005 novembere óta figyelték a banda mozgását, mielőtt rajtaütöttek tagjain. "A társaság elsősorban a Távol-Keletről hamis úti okmányokkal csempészett be különböző árukat az Európai Unió területére, melyeket itt értékesített" - mondta Sipos.

"A csempészett áruk összértéke 3,5 milliárd forint, ezenkívül másfél milliárdos ÁFA-csalással is vádoljuk az elkövetőket. Az őrizetbe vettek között található S. Szabolcs is, arról nem tudunk és az ügy szempontjából nincs is jelentősége, hogy szabadidejében vezet-e labdarúgó-mérkőzéseket. Hogy melyik vádlott, milyen mértékben vett részt az akciókban, azt a nyomozás fogja megállapítani. Nem kizárt, hogy többen letöltendő szabadságvesztést kapnak, de erről még nagyon korai lenne beszélni."