Vágólapra másolva!
Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) az ügyészséggel közösen játékvezetők manipulálásának vádjával vizsgálatot indított Luciano Moggi, a Juventus főigazgatója, illetve Antonio Giraudo, a torinói klub ügyvezetője ellen.

A La Gazzetta dello Sport információi szerint a FIGC birtokában olyan telefonbeszélgetések felvételei vannak a 2004/2005-ös szezonból, melyeken Moggi a rangadókra "megrendeli" a játékvezetőket, illetve a kijelölt bírókkal is beszél a torinóiak számára kedvező eredmény érdekében.

Ezenkívül csalással is vádolják az egyik legismertebb olasz menedzsert. A feltételezések szerint több futballista is Moggi fiának az ügynökségén keresztül, reklámszerződés keretében érkezett a Juventushoz, ami által a torinóiak kevesebb adót fizettek.

Moggi és Giraudo az őket képviselő ügyvédek tanácsára nem nyilatkoznak ebben a témában. A Juventus szurkolói különböző internetes fórumokon a két vezető azonnali távozását követelik.

Az európai szövetség (UEFA) hivatalos meghallgatásra beidézte Pierluigi Pairettót, az olasz játékvezetői bizottság vezetőjét, az UEFA bíróküldő testületének tagját.

Az európai futballszervezet olyan hangfelvétel birtokába jutott, mely szerint Pairetto telefonon két héttel a 2004. szeptember 15-én rendezett Ajax Amsterdam elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccs előtt tájékoztatta Moggit arról, hogy a mérkőzést a svájci Urs Meier vezeti. A szabályok értelmében a csapatok 48 órával a meccs előtt értesülehtnek a BL-ben a játékvezető kilétéről.

A találkozót 1-0-ra nyerte a Juventus.