Vágólapra másolva!

Egy nap utazás egy tv-közvetítésért

A futballszurkolók meglehetősen sok őrültségre hajlandóak azért, hogy megnézzék kedvenc csapatukat, és az ma már szinte természetesnek számít, hogy a legfanatikusabb drukkerek egy-egy idegenbeli mérkőzés miatt akár ezer kilométert is hajlandóak utazni.

Az angol Barry Stevens esete azonban minden bizonnyal egyedinek számít, hiszen ő néhány évvel ezelőtt 750 mérföldet autózott azért, hogy láthassa hőn szeretett együttesét - a televízióban. Stevens ugyanis az angliai Southamptonban él, kedvenc csapata azonban (hogy, hogy nem) a skót másodosztályban szereplő Forfar Athletic.

Saját elmondása szerint akkor kedvelte meg az együttest, amikor az 1973-74-es skót pontvadászatban minden negatív rekordot megdöntve mindössze egyetlen mérkőzést tudott megnyerni. Azóta hűséges Forfar-drukker lett belőle, és az elmúlt közel 30 esztendőben összesen 75 alkalommal autózott el Forfarbe, hogy élőben nézze meg kedvenceit, és öt alkalommal is előfordult, hogy amikor a 18 órás út után megérkezett a Station Parkba, azt kellett tapasztalnia, hogy a találkozó elmarad.

Mindezt akkor nem akarta megkockáztatni, és mivel tudta, hogy a skót televízió élőben közvetíti a Forfar kupameccsét a Rangers FC ellen, autóba ült, és meg sem állt az angol-skót határig. Az első skót városkában, Lockerbie-ben megállt, és kivett egy szállodai szobát, ahol mindössze három órát töltött el, hogy megnézze a találkozót.

A lakosztályban tökéletes meccshangulatot teremtett rengeteg Forfar-sáljával, amelyeket ízlésesen elhelyezett a szoba különböző pontjain, majd miután a találkozó véget ért, ismét autóba szállt, és hazautazott. Stevenst még az sem zavarta különösebben, hogy kedvenc csapata 6-0-s vereséget szenvedett. "Remekül éreztem magam, és ha hasonló lehetőség adódik, akkor ugyanígy meg fogom tenni ezt az utat. Még ha a Forfar minden mérkőzését elveszíti 20-0-ra, számomra akkor is megéri a dolog" - nyilatkozta Stevens.