Vágólapra másolva!
Kialakult az európai kupák fináléjának párosítása, Olaszországban és Franciaországban is kupadöntőt rendeztek, Angliában pedig a Chelsea bebiztosította az aranyérmet - eseménydús volt tehát az elmúlt hét. Ez kissé megkönnyítette az álomcsapat összeállítását, ám érdekes módon éppen a csatárok kiválasztása volt a legnehezebb, a támadó szekcióba így egy Dél-Amerikában futballozó labdarúgó is bekerült.
Jens Lehmann (német, Arsenal FC): Az Ágyúsok portása az utóbbi hetekben csúcsformában véd, és nagy szerepet vállalt abban, hogy az angol egyesület bejutott a BL döntőjébe. A Villarreal elleni visszavágó utolsó percében Riquelme tizenegyesének kivédésével hatalmas bravúrt mutatott be.
Javi Venta (spanyol, Villarreal CF): A Sárga Tengeralattjárónak ugyan nem sikerült beverekednie magát a BL döntőjébe, de nagyon közel állt hozzá. Az Arsenal elleni visszavágón a csapat legjobbja a jobbhátvéd Javi Venta volt, aki rengeteget ment előre, és számos alkalommal teremtett gólveszélyt beadásaival, miközben védekező feladatát sem hanyagolta el.Ricardo Carvalho (portugál, Chelsea FC): A londoniak stílusosan biztosították be újabb bajnoki aranyérmüket, hiszen legnagyobb riválisukat, a Manchester Unitedet verték 3-0-ra. A mérkőzésen a hazaiak védelme kiválóan működött, ráadásul a portugál középhátvéd, Ricardo Carvalho még gólt is szerzett.Julien Escudé (francia, Sevilla FC): Az andalúziai gárda fennállása legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy bejutott az UEFA-kupa döntőjébe, majd a hét végi bajnokin is nyerni tudott. A francia középhátvéd mindkét mérkőzést végigjátszotta, és szinte hibátlan teljesítményt nyújtott.Matthew Taylor (angol, Portsmouth FC): A Pompey pár hete még menthetetlennek tűnt, de a klubnak mégis sikerült megőriznie élvonalbeli tagságát. Mindezt a hét végén a Wigan Athletic elleni győzelemmel sikerült bebiztosítani, és a balhátvéd Taylor csapata mindkét találatában tevékenyen részt vett: az elsőnél az ő lövése pattant ki a kapufáról, majd magabiztosan értékesítette a csapata javára megítélt büntetőt.
Steven Gerrard (angol, Liverpool FC): A Vörösök újabb győzelmükkel közelebb kerültek a Manchester Unitedhez, és még a második hely sem elérhetetlen a számukra. Az Aston Villa elleni meccs hőse a középpályás Gerrard volt, aki két góllal nyomatékosította: jogosan választották meg az év játékosának Angliában.Daniele de Rossi (olasz, AS Roma): A jelek szerint a Farkasok csak gólzáporos mérkőzést tudnak játszani, hiszen pár hete a Palermóval játszottak 3-3-at, most pedig a Chievóval végeztek 4-4-re. A négy gólból kettőt De Rossi szerzett, aki a találkozó legjobbja volt, hatalmas mezőnymunkát végzett.Vikash Dhorasoo (francia, Paris-SG): A párizsi együttes a francia kupa megnyerésével kissé helyretette a szezonját, a trófea azt jelenti, hogy a PSG biztosan ott lesz az UEFA-kupában a következő idényben. A Marseille elleni fináléban a korábban sokat kritizált Dhorasoo is remekelt, rúgott egy fantasztikus gólt, és rengeteg labdát szerzett a középpályán.Stuart Downing (angol, Middlesbrough FC): A Boro egészen hihetetlen bravúrt hajtott végre azzal, hogy kiverte a Steaua Bucurestit az UEFA-kupa elődöntőjében, hiszen az angoloknak alig egy órájuk volt arra, hogy négy gólt érjenek el. Hogy ez sikerült, az nagy részben volt köszönhető Downingnak, aki számolatlanul adta be a labdákat balról, és három gólpasszt is adott.
Elie Kroupi (francia, AS Nancy): A francia Ligakupa győztese számára tulajdonképpen nem volt tétje az RC Strasbourg elleni idegenbeli meccsnek, de mégis komolyan vette, és meg is nyerte 3-1-re - köszönhetően a mesterhármast szerző Kroupinak. A csatárnak ez már a második triplázása volt ebben az idényben.Elkin Murillo (kolumbiai, LDU Quito): A Libertadores-kupában már a legjobb nyolc közé jutás a tét, és az első mérkőzések után a legjobban az LDU Quito áll, mivel az ecuadoriak hazai pályán 4-0-ra verték a kolumbiai Atlético Nacionalt. A találkozó hőse a csatár Murillo volt, aki éppen saját hazája együttesének vágott két gólt.