Vágólapra másolva!
Manapság egyre gyakoribb, hogy egy-egy futballistát fegyelmezetlen viselkedése miatt megbüntet a klubja. Ennek többféle oka lehet: előfordulhat, hogy a játékos az egyesület engedélye nélkül utazott el próbajátékra egy másik gárdához, esetleg nem volt hajlandó meghosszabbítani nyáron lejáró szerződését, vagy egyszerűen csak a vezetőedző úgy érezte, hogy a labdarúgó nem hajt teljes erőbedobással az edzéseken.

Az viszont minden bizonnyal egyedülálló, ha egy focista azért kap büntetést, mert nem jelent meg egy templomi szertartáson. Márpedig a Deportivo Alavés védőjével, Óscar Téllezzel néhány éve éppen ez történt. A baszk egyesület korábbi elnöke halálát követően a játékoskeret testületileg ment el a gyászmisére, ám Téllez a templom előtt várakozott társaira, saját bevallása szerint ugyanis az ő személyes meggyőződésével nem egyeztethető össze a szertartás. Az egyesületnél viszont úgy vélték, hogy a védő ezzel megszegte a klub törvényeit, mivel a gyászmisén minden focistának meg kellett volna jelennie. A hátvéd végül pénzbüntetést kapott az Alavéstől, noha felháborodását nem titkolta el.

Téllez azonban még mindig jobban járt, mint a román Arges Pitesti két focistája, Ciprian Tanasa és Alin Stanca, igaz, e két labdarúgó vétke sokkal súlyosabb volt. Pár évvel ezelőtt a klub a téli felkészülés ideje alatt edzőtáborba vonult, és a csapat edzője, Florin Halagian szigorúan kikötötte, hogy minden egyes játékosnak este tízkor már ágyban kell lennie.

Úgy látszik azonban, hogy nem nagyon bízott a focistákban, mert a biztonság kedvéért elküldte pályaedzőjét, Costel Panát, hogy ellenőrizze: valóban betartják-e a szabályokat. Pana arról tájékoztatta a mestert, hogy a fent említett két focistát nem találta szobájukban. Másnap a 20 esztendős Tanasa azzal magyarázta a dolgot, hogy barátjával együtt nagynénikéjét látogatta meg a közeli Topoloveni városában. Jobb alibit is kitalálhatott volna, mert Halagian nem volt rest, és elküldte a kapusedzőt, Vasile Stant, hogy keresse fel az idős hölgyet, aki kijelentette, hogy már majd egy éve nem látta unokaöccsét.

Kiderült, hogy a két fiatal focista a korai lefekvés helyett a szórakozást választotta, és elmentek biliárdozni Pitestibe. Büntetésük nem volt akármilyen: Tanasának és Stancának térden állva kellett bocsánatért könyörögniük csapattársaik előtt, de nem valószínű, hogy Halagian elfelejti nekik az esetet. "Mától kezdve számomra ezek a focisták semmit sem jelentenek, nem tartom őket labdarúgónak" - jelentette ki a tréner.