Vágólapra másolva!
A Real Madridot kívánta azzal segíteni Zinedine Zidane, hogy már kedden bejelentette: a június 9-én kezdődő labdarúgó-világbajnokság után visszavonul.

"A klubnak új csapatot kell építenie, amely újra képes nyerni. Döntésem korai bejelentésével megadtam az esélyt a Realnak, hogy már a világbajnokság előtt új játékost szemeljen ki, amennyiben akar" - mondta a vb idején 34. életévét betöltő világklasszis.

Zidane arra is rávilágított: döntésének első számú oka, hogy a csapat az elmúlt 52 év legsikertelenebb időszakát éli, hiszen három esztendeje egyetlen trófea sem került a vitrinjébe. "Közel akarok maradni a klubhoz, mert rengeteget köszönhetek neki. Nem az első vonalban vállalok szerepet, de szívesen dolgoznék a fiatalokkal" - mondta jövőbeli terveiről a francia középpályás.

Zidane visszavonulása kapcsán számos kitűnőség megszólalt, közülük Alfredo Di Stefano, a királyi gárda tiszteletbeli elnöke szerint "Zizou olyan képességekkel rendelkezik, hogy akár 40 éves koráig futballozhatna".

A 33 esztendős középpályást a nemzetközi szövetség háromszor (1998, 2000, 2003) választotta az év labdarúgójának, egyszer (1998) az Aranylabdát is kiérdemelte. A királyi gárda 2002-ben az ő találatával Bajnokok Ligáját nyert, míg a francia válogatottat 1998-ban világ-, 2000-ben pedig Európa-bajnoki címre vezette.

Zidane legemlékezetesebb mérkőzését az 1998-as világbajnoki döntőben játszotta, ahol a brazilok elleni 3-0-ás siker alkalmával kétszer is eredményes volt, de a 2002-es Bajnokok Ligája fináléjában is - a Bayer Leverkusen ellen - egy pazar győztes találattal írta be magát a futballtörténelembe.