Vágólapra másolva!

Játékosait méltatta a 44 gólos vereség után

Az edzők hajlamosak arra, hogy csapatuk veresége után se a játékosokat hibáztassák a gyászos eredmény miatt, hanem valamilyen külső körülményben keressék a magyarázatot: ilyenkor szokott előjönni a játékvezető tevékenysége, a rosszul sikerült felkészülés, az időjárás, vagy épp a pálya talaja.

Egy 46-2-es vereséget követően azonban nem könnyű bármiféle dicsérő szót mondani a vesztes csapat focistáiról. Ennek ellenére az angol Hull városának amatőrbajnokságában szereplő Charlton B nevű gárda trénere, Geoff Moody egyetlen rossz szót sem szólt játékosairól, amikor a gárda ilyen arányban szenvedett vereséget az Orchard Park nevű együttestől.

"Nem fogom kritizálni a srácokat, mert egyáltalán nem játszottunk rosszul. Ráadásul rúgtunk két gyönyörű gólt: a középhátvédünk a félpályáról talált be, a középcsatárunk pedig közel 40 méterről bombázott a kapuba" - nyilatkozott a lefújást követően a "szakember".

A tréner egyébként már a meccs előtt sejthette, hogy a találkozó nem sok örömet tartogat a számára, hiszen csapatából csak kilencen jelentek meg, ráadásul nem sokkal a kezdő sípszót követően még egy fővel megfogyatkoztak, mivel az egyik focista megsérült. Ezt követően aztán beindult a gólgyártás, az Orchard Park támadója, bizonyos Tony Randle egymaga 14 találatot szerzett, de még a kapus is mesterhármast ért el. "Az első tucat gól után már sajnáltam őket" - mondta Randle, míg a helyi amatőrliga elnöke, Wally Owst kijelentette: "Több mint 40 éve figyelem városunkban az amatőr labdarúgás eseményeit, de ilyen eredménnyel még nem találkoztam."

Ami persze nem csoda: a statisztikusok ugyanis kiderítették, hogy ez minden idők legnagyobb különbségű eredménye Nagy-Britanniában. A Charlton B játékosai viszont legalább azzal vigasztalhatják magukat, hogy bekerültek a brit labdarúgás históriáskönyvébe, arról nem is beszélve, hogy egy héttel később sokat javítottak teljesítményükön: akkor ugyanis "mindössze" 34-1-re kaptak ki.