Vágólapra másolva!
Rudolf Gergely csapata, a Nancy nyerte a labdarúgó francia Ligakupát, miután a szombati, Párizsban rendezett döntőben egy góllal jobbnak bizonyult a Nice együttesénél.

A magyar játékos nem jutott szóhoz a 78 ezer néző előtt lebonyolított találkozón. A mérkőzést tíz emberrel befejező Nancy 28 év után hódított el ismét egy rangos trófeát, és jutalmul a következő idényben indulhat az UEFA-kupában.

Francia Ligakupa, döntő:
Nancy - Nice 2-1 (1-0)
gól: Zerka (22.), Kim (66.), illetve Vahirua (49.)
kiállítva: Puygrenier (62.)

Az FC Porto nyerte a portugál bajnokságot, miután a szombati játéknapon 1-0-ra győzött a Penafiel otthonában, és ezzel két fordulóval a zárás előtt behozhatatlan előnyre tett szert üldözőivel szemben. A 2004-ben BL-győztes gárda története során 21. alkalommal bizonyult a legjobbnak hazája pontvadászatában.

Az OFK Beograd felett aratott 2-0-s sikerének köszönhetően megnyerte a szerb-montenegrói bajnokságot a Crvena zvezda csapata. A sorozatból még három forduló van hátra, a fővárosi alakulat előnye kilenc pont a tavaly győztes Partizan Beograddal szemben, de mivel az egymás elleni összevetésben jobb riválisánál, már semmi nem veszélyezteti végső diadalát. A Crvena zvezda története során 24. alkalommal lett bajnok.

A Sherif Tiraspol nyerte a moldovai labdarúgó-bajnokságot - megszakítás nélkül hatodszor. A sikersorozat rekordnak számít az országban, ráadásul a csapat már öt fordulóval a befejezés előtt bebiztosította végső győzelmét.