Vágólapra másolva!
A Tottenham Hotspur rendkívül izgalmas mérkőzésen szerzett egy pontot a Bajnokok Ligája-elődöntős Arsenal otthonában a labdarúgó Premier League 36. fordulójában, és továbbra is négy pont az előnye városi riválisával szemben a BL-szereplést jelentő negyedik helyért folyó versenyben.

A vendégek vélhetően előre is kiegyeztek volna a döntetlennel, ehhez képest sokkal támadóbb felfogásban kezdték a mérkőzést, igaz, az Arsenal ásza, Thierry Henry Fabregasszal együtt a kispadon pihent rá a jövő heti BL-elődöntőre.

A 13. percben Lee beadása után Tainio fejese jelentette az első veszélyt Lehmann kapujára, öt perc múlva pedig Lennon csapta be látványosan Senderost, majd gurított el a bal kapufa mellett. Nem sokra rá Defoe még közelebb járt a gólszerzéshez, ám öt méterről tiszta erőből homlokon lőtte Lehmannt.

Kisvártatva ismét Tainio hozta zavarba a BL-ben kilenc mérkőzés óta hibátlan Arsenal-védelmet, de korántsem annyira, mint a 45. percben Carrick, aki 80-as évekbeli Maradonát idézve Lehmannal befejezőleg minden arra járót kicselezett, s ha a virtuóz szóló után pár méterről nem az oldalhálót találja el, akár a szezon gólja is fűződhetett volna a nevéhez.

A szünet után tovább nőtt a Tottenham mezőnyfölénye, a 61. percben mégis majdnem az Arsenal lőtt gólt: Gilberto Silva tökéletesen ugratta ki a leshatárról induló Van Persie-t, aki azonban nemcsak a kirontó Robinson, de a kapu mellett is elpöckölte a labdát.

A 66. percben furcsa körülmények között szerzett vezetést a Spurs. Az Ágyúsok látszólag arra számítottak, hogy mivel két játékosuk is a füvön maradt, a vendégek majd kirúgják a labdát, Davids azonban inkább balról beadott, az érkező Keane-nek pedig már csak az üres hálóba kellett passzolnia. A találat felpaprikázta a kedélyeket, előbb Davids és Lehmann, majd a két edző szólalkozott össze.

A játék képe a gól után természetesen azonnal megváltozott, átvette az irányítást az Arsenal, amelybe időközben Henry és Fabregas is beállt. A 70. percben Robinson bravúrral védte Reyes kapáslövését, a 84. percben viszont már tehetlen volt az angol válogatott első számú kapusa: Adebayor varázsolt a bal oldalon, majd Henryhoz játszott, aki egy összetéveszthetetlen bokamozdulattal védője mellett a bal alsó sarokba pörgetett.

A hátralévő időben a a bíró még kiállította Davidsot, ez azonban már nem befolyásolta az 1-1-es végeredményt, így a Tottenhamnek továbbra is négy pont az előnye városi riválisával szemben a BL-szereplést jelentő negyedik helyért folyó versenyben. A Tottenham még két, az Arsenal három bajnokin lép pályára.

A West Bromwich Albion három góllal kikapott a Newcastle United otthonában, Gera Zoltán a vedégeknél végigjátszotta a találkozót. A WBA-t két fordulóval a vége előtt hat pont választja el a benntmaradást jelentő 17. helytől.

Premier League, 36. forduló:
Arsenal - Tottenham Hotspur 1-1 (0-0)
gól:
Henry (84.), illetve Keane (68.)
piros lap: Davids (85., Tottenham)

Bolton Wanderers - Charlton Athletic 4-1 (3-0)
gól:
Vaz Te (14.), Davies (20., 89.), Borgetti (31.), illetve Bent (76., 11-esből)

Everton - Birmingham City 0-0

Newcastle United - West Bromwich Albion 3-0 (2-0)
gól:
Solano (30.), Ameobi (40., 91., az elsőt 11-esből)

Portsmouth - Sunderland 2-1 (0-0)
gól:
Todorov (73.), Taylor (88., 11-esből), illetve Miller (70.)

Premier League: a BL-indulás a tét a Highburybenhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20060421topligak.html?pIdx=1