Vágólapra másolva!

Majdnem meztelenül futballoztak Izmirben

Néhány éve nem akármilyen események előzték meg a Göztepe Izmir-Fenerbahce SK török bajnoki mérkőzést. A hazai gárdáról mindenki tudta, hogy jelentős adóssága van, mint ahogyan a futballisták sem kaptak fizetést már két hónapja, de senki sem gondolta, hogy a végrehajtók ilyen hamar megjelennek Izmirben.

Az adóhatóságnál azonban jól tudták, hogy a Fener elleni mérkőzésen telt ház lesz a Kemal Atatürk-stadionban, így közvetlenül a találkozó megkezdése előtt kopogtattak az egyesület vezetőségének ajtaján, és igény tartottak a jegybevételre. Az összeg azonban nem fedezte a teljes tartozást, amit a Göztepének ki kellene fizetnie két másodosztályú klubcsapatnak, az Erzurumspornak és az Istanbul BS-nek, így a végrehajtóknak remek ötletük támadt: el kell kobozni a futballisták szerelését is.

A gondolatot tett követte, és a két végrehajtó egy rendőrrel karöltve benyomult az öltözőbe, ahol a focisták már a meccsre készültek, és nemes egyszerűséggel el akarták vinni a cipőket és a mezeket. A labdarúgók persze nem hagyták magukat, és szabályosan "kiverték" az öltözőből a hatósági embereket, majd kivonultak a pályára. Ilyen előzmények után persze nem csoda, hogy a Göztepe 5-0-s vereséget szenvedett.

Az izmiriek menedzsere, bizonyos Naco Soydan persze nem hagyta annyiban a dolgot, és azt tervezi, hogy hivatali visszaélés miatt eljárást indít az egyik végrehajtó, név szerint Hulya Korkmaz, valamint az akció mögött álló két ügyvéd, Mustafa Özgun és Ömer Uludag ellen.

Szerinte ugyanis a mezek és a futballcipők nem tartoznak a tartozás fejében lefoglalható tárgyak körébe, ráadásul a török törvények értelmében naplemente után tilos a végrehajtói tevékenység. A klub elnöke, Hamdi Türkmen még messzebbre ment, szerinte ugyanis a végrehajtókat a maffia küldte az egyesülethez. Állítása szerint valóban tartoznak egy bizonyos összeggel a két szóban forgó klubnak, amelyek azonban a helyi bűnszervezetet kérték fel a pénz behajtására.

Az elnöknek egyébként sem volt jó hete, hiszen még fiacskájáról, a tízesztendős Gencóról is kiderült, hogy nem bízik papája csapatában. A kisfiú a mérkőzést megelőző napon apukájával együtt szerepelt a török televízió sportműsorában, és arra a kérdésre, hogy szerinte milyen eredmény fog születni a találkozón, bátran rávágta: 5-0-ra nyer a Fenerbahce. A papa erre megharagudott, és megtiltotta fiának, hogy kilátogasson a meccsre. Amelynek végeredménye 5-0 lett a Fener javára...