Vágólapra másolva!
Nem mindennapi fellépés elé néz Gera Zoltán szombaton a Premier League-ben, hiszen a Newcastle elleni mérkőzés napján ünnepli születésnapját a WBA magyar középpályása. Az esélyesebb hazaiak elleni esetleges győzelem igazán emlékezetessé tehetné ezt a meccset a 27. évébe lépő játékosnak.

Úgy tűnik, az egész angol közvélemény számára érdekfeszítő lehet a szombati találkozó, hiszen a Newcastle vezetése péntek délután közleményben jelentette be, hogy a lábtöréséből lábadozó Michael Owen nagy meglepetésre ott lesz a hazaiak keretében. Owen a kispadon kezd, de a vb-lázában élő angolok reményei szerint pályára is lép majd. Kérdés, hogy ünnepelhet-e Owen Gera születésnapján, vagy inkább a magyar játékosnak és a WBA-nak lesz oka örömre.

Gera egyébként tavaly gondoskodott önmaga megajándékozásáról, hiszen akkor április 20-án, azaz két nappal születésnapja előtt gólt szerzett a Tottenham elleni idegenbeli meccsen. A West Brom szurkolói azt a pontszerzést kulcsfontosságúnak tekintették, és később kiderült, hogy a döntetlen valóban elengedhetetlen volt a bennmaradáshoz Robson-csapat számára. Ez azonban most Gera szerint is kevés lenne.

"Most egy döntetlennel sajnos nem nagyon mennénk semmire, győzelmi kényszerben vagyunk. Az biztosan nem hátrány, hogy az ellenfélnél vannak hiányzók, de a Newcastle még tartalékosan is nagyon jó csapat. Nálunk jó hír, hogy a házi gólkirályunk, Ellington végre visszatérhet, és így talán elől eredményesebbek lehetünk. Természetesen örülnék, ha gólt tudnék szerezni, de nem elsősorban a születésnapom miatt, hanem azért, mert a csapatnak minden gólra szüksége van. Utoljára januárban tudtunk nyerni idegenben, de a Wigan elleni akkori siker óta ez nem jött össze, pedig többször játszottunk jól" - mondta Gera egy nappal a mérkőzés előtt

A West Bromnál sorra merülnek fel kérdések a játékosok jövőjével kapcsolatosan. Az éppen sérüléssel bajlódó kapus, Kirkland már kijelentette, hogy a WBA kiesése esetén nem marad a klubnál, míg a veterán csatár, Kevin Campbell az ellenkező álláspontra helyezkedett, ő a másodosztályban is szívesen erősítené a West Bromot.