Vágólapra másolva!
Gera Zoltán továbbra sem hajlandó elemzésekbe bocsátkozni azzal kapcsolatosan, hogy mi lesz vele, ha a West Bromwich kiesik a Premier League-ből. A WBA magyar középpályása a Bolton elleni 0-0-s hazai döntetlent követően sem gondolja úgy, hogy elúszott volna a remény.

"Nyernünk kellett volna, de sajnos nagyon kevés lehetőségünk volt. Ez a meccs tényleg egy hagyományos angol bajnoki volt, ahol hatalmas küzdelem, birkózás zajlott, és nagyon kevés helyzet volt. Nekünk talán két lehetőségünk volt csak. Az egyik a fejesem, az első félidőben, ami talán bement volna, ha nem ér bele a védő, de így a kapus bele tudott kapni a vonalon. A második félidőben Kamarának volt még egy nagy lehetősége, de aztán más semmi.

Nagyon kellett volna a három pont, de így sem adjuk fel. Ez a csapat tavaly megtanulta, hogy az utolsó pillanatig menni, hajtani kell, így most sem gondolkozik senki azon, hogy mi lesz, ha kiesünk. Tudjuk, hogy mindenki leír minket, de én azt mondom, hogy a többieknek sincs könnyű dolguk. A Birmingham és a Portsmouth ugyan jobban áll, és a sorsolásuk is jobbnak tűnik, de szerintem nem mehetnek biztosra egyik meccsen sem. Nekünk győzni kellene most idegenben a Newcastle, aztán itthon a West Ham ellen is, és akkor az utolsó fordulóban még lehet esély Liverpoolban az Evertonal szemben."

Gera Zoltán szerint az alig 48 óra alatt lejátszott két mérkőzés a várakozásokkal ellentétben nem okozott problémát számára.

"Szerencsére nem romlott az állapotom a két meccs hatására, és nincsenek fájdalmaim, azaz továbbra is harcra kész vagyok, rendesen edzhetek, és nem hátráltat sérülés. A derekamat még kezelni kell, de úgy tűnik a meccs a legjobb gyógyszer, mert meccsről meccsre javul az állapotom. Úgy érzem fizikálisan is jól bírtam a tegnapi mérkőzést, pedig kemény küzdelem volt, és nagy volt az iram."