Vágólapra másolva!

A hét világválogatottja (2006. április 10-16.)

Ezúttal nem rendeztek meccseket a nemzetközi kupákban, így csak a hét végi bajnokikra kellett koncentrálni az álomcsapat összeállításánál. A végeredmény egy majdnem színolasz védelem, nyugat-európai középpályássor és kelet-európai csatársor lett.
Kelvin Davis (angol, Sunderland AFC): A Fekete Macskák ugyan kiestek a Premier League-ből, de a múlt héten a Manchester United ellen azért sikerült idegenben pontot szerezniük. Ebben a legnagyobb szerepe kapusuknak, Davisnek volt, akinek ezen a napon nem lehetett gólt rúgni.
Massimo Oddo (olasz, Lazio): A római gárda a Livorno elleni hazai győzelmével feljött a középmezőny élére, és jó esélye van arra, hogy a következő idényben az UEFA-kupában induljon. A csapat egyik legjobbja szokás szerint a jobbhátvéd Oddo volt, aki magabiztosan értékesített egy tizenegyest, és adott egy gólpasszt is.Kaha Kaladze (grúz, AC Milan): A rossonerókat sok kritika szokta érni védelmük miatt, de az Inter elleni városi rangadón éppen a hátsó alakzat hozta a győzelmet a gárdának. A Milan egyrészt megúszta bekapott gól nélkül a meccset, másrészt pedig a mindent eldöntő találatot a mostanság középhátvédként szereplő Kaladze érte el.Fabio Cannavaro (olasz, Juventus FC): A torinói gárda továbbra is hullámvölgyben van, és kishíján kikapott a Cagliari ellen a Serie A-ban, de végül mégis sikerült pontot mentenie - köszönhetően Cannavarónak, aki ebben a szezonban egészen kiválóan futballozik. A középhátvéd nem csak alapfeladatát látta el, hanem az ellenfél kapuja előtt is feltűnt az utolsó percben, és gólt ért el.Amadeo Carboni (olasz, Valencia CF): A veterán balhátvéd a hónap elején 41 éves is elmúlt, és ebben a szezonban csak elvétve kapott játéklehetőséget, de az RCD Espanyol ellen a kezdőtizenegyben kapott helyet, és nem okozott csalódást. Nem csak hogy szinte hibátlanul játszotta végig a mérkőzést, de az első gólt megelőzően ő ugratta ki David Villát.
Toifilou Maoulida (francia, Olympique Marseille): Az OM a hét végén végre úgy futballozott, ahogyan azt a drukkerei elvárják tőle, és ezt az AS Nancy bánta, amely 6-0-ra kapott ki a Vélodrome-stadionban, A gólzáporból a jobbszélső Maoulida két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét, ráadásul a hét közben is betalált a Lyon elleni győztes kupameccsen.Simon Rolfes (német, Bayer Leverkusen): A bajnokság hajrájára alaposan belelendült a Bayer Leverkusen együttese, hiszen sorozatban négy meccset is nyert, és így versenyben van az UEFA-kupa-indulást érő helyekért. A Borussia Mönchengladbach elleni hazai találkozó hőse a középpályás Rolfes volt, aki csapata mindkét gólját szerezte, feltéve a koronát az egész szezonban nyújtott remek teljesítményére.Cristiano Brocchi (olasz, Fiorentina): A firenzei együttes a Treviso elleni idegenbeli győzelemmel visszaszerezte a negyedik pozíciót a Serie A-ban, és a találkozón a mezőny legjobbja Brocchi volt. A nagy munkabírású középpályás egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a győzelemből, és a tőle megszokott módon rengeteg labdát szerzett. Simone Barone (olasz, Palermo): A szicíliai együttes nem akármilyen bravúrt hajtott végre, hiszen háromgólos hátrányból állt fel az AS Roma ellen, és mentett pontot. Ebben nagy szerepe volt Baronének, aki a második játékrészben két gólt is szerzett, és rendkívül lendületesen futballozva vezéregyénisége volt együttesének.
Milan Baros (cseh, Aston Villa): A Villa drukkereinek túl sok öröme ebben a szezonban nem volt Barosban, a cseh támadó azonban most a Birmingham City elleni városi derbin törlesztett valamit, hiszen két találatával főszerepet vállalt abban, hogy csapata begyűjtötte a három pontot, és ezzel valószínűleg a kieséstől is megmenekült.Robert Vittek (szlovák, 1. FC Nürnberg): A nürnbergiek támadója tavasszal valósággal megtáltosodott, hiszen a szezon első felében egyetlen gólt sem szerzett a Bundesligában, jelenleg viszont már 13 találatnál jár. Ebből kettőt a hét végén, a Kaiserslautern elleni összecsapáson szerzett, győzelemre vezetve együttesét.