Vágólapra másolva!
Valószínűleg kevés olyan ország van, ahol nagyobb lenne a rajongás a labdarúgásért, mint Törökországban; a Galatasaray SK, a Fenerbahce SK vagy éppen a Besiktas JK fanatikusai szinte minden őrültségre képesek kedvenc együttesükért. E sorozatban is már többször beszámoltunk a török drukkerek cselekedeteiről, jöjjön egy újabb "gyöngyszem"!

Néhány éve a Fenerbahcéért szorító Hüseyin Sahin, amikor megtudta, hogy menyasszonya nem hajlandó vele együtt őrjöngeni minden egyes találkozón, felbontotta eljegyzését, és keresett egy magához illő párt. Ebben még semmi különleges nem lenne, hiszen ilyen és ehhez hasonló esetek azért gyakran megtörténnek. Az már azonban ritkábban, hogy egy Fener-drukkernek bérháza legyen Izmirben, márpedig Sahin éppen ezzel büszkélkedhet.

A ház természetesen tulajdonosa elképzeléseinek megfelelően kék és sárga színekben pompázik - tudvalévő, hogy ezek a Fener színei is. Sőt, Sahin azt is kijelentette, hogy csakis olyan embereknek hajlandó kiadná a házban található lakásokat, akik deklaráltan a Fenerbahce hívei. "A Galata vagy a Besiktas szurkolóinak semmi esélyük sincsen. Még akkor sem tárgyalok velük, ha dupla lakbért fizetnének" - jelentette ki Sahin.

Persze ne gondoljuk azt, hogy a törökök csakis a futballért tudnak így lelkesedni, hiszen a kosárlabda sem marad el sokkal népszerűségben a foci mögött. Amikor Törökországban került sor a férfi kosárlabda Európa-bajnokságra, és a félholdas csapat minden várakozást felülmúlva szerepelt, a sportág két hétre a labdarúgás elé került.

A Galatasaray hazai bajnokija az Antalyaspor ellen például pont egy időben volt a török válogatott Németország elleni elődöntőjével, és az isztambuli sportrajongók többsége az utóbbi mellett döntött. A focimeccsre mindössze négyezren látogattak ki, és szinte mindegyikük a rádiót a füléhez szorítva nézte a találkozót.

Az eredményjelzőre időnként kiírták a kosármérkőzés állását, és könnyen lehet, hogy a focisták is ezt figyelték, mert a Galata sokáig nem bírt ellenfelével. Egy játékos biztosan nem a focira koncentrált: az isztambuli együttes cserejátékosa, Suat Kaya a kispadra is magával vitte hordozható televízióját, és a cserék között ülve kísérte figyelemmel az elődöntőt. Könnyen lehet, hogy a csapat akkori edzője, Mircea Lucescu ezért tekintett el attól, hogy becserélje őt...