Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, Gera Zoltánnak nem kellett sokat várnia az elismerésekre, két meccsel visszatérése után ugyanis előbb a Sky Sports 9-es osztályzattal értékelte az Aston Villa ellen nyújtott teljesítményét, a Soccernet.com nevű angol futballszaklap pedig beválogatta szokásos heti álomcsapatába a West Bromwich Albion magyarját.

Gera Zoltán nem volt teljesen elégedett a derbin nyújtott teljesítményével, ami annyiban érthető, hogy, bár rengeteg biztató kapura lövése volt, nem sikerült gólt szereznie, kiesés ellen küzdő csapata pedig "csak" egy pontot szerzett a Villa Parkban.

Az angol weboldal szerkesztői azonban úgy látták, a fél év sérülése után újra kulcsemberré előlépett Gera a 33. forduló egyik legjobb játékosa volt. Érdemes végignézni, milyen illusztris társaságba került a 27 esztendős futballista.

A soccernet.com álomcsapata: David James (Manchester City) - Jung Pjo Li (Tottenham), Nemanja Vidic (Manchester United), William Gallas (Chelsea) - Andres D'Alessandro (Portsmouth), Gera Zoltán (WBA), Michael Carrick (Tottenham), Xabi Alonso (Liverpool) - Craig Bellamy (Blackburn), Wayne Rooney (Manchester United), Dider Drogba (Chelsea). Menedzser: Alex Ferguson (Manchester United).

A Soccernet főképp azzal indokolja Gera csapatba kerülését, hogy légiósunknak volt egy parádés, 25 méterről eleresztett bombája, amelyet Thomas Sörensen csak hatalmas bravúrral tudott kapu fölé tornászni. A honlap egyébként tavaly az év csapatában is helyet szorított a magyar támadó középpályásnak.

Ami pedig a WBA bennmaradási esélyeit illeti, szerdán a Portsmouth pontot lopott az Arsenaltól, s ez annyiban rosszul érinti Bryan Robson együttesét, hogy a tabellán visszaesett az utolsó előtti helyre. Egy jó Gerával azonban mindenképp elcsípheti a Premier League-ben maradást érő helyek egyikét a birminghami alakulat.