Vágólapra másolva!
A Werder Bremen mindent megtett, hogy izgalmas legyen a végjáték a Bundesligában, a brémaiak ugyanis 3-0-ra legyőzték a Bayern Münchent a 29. fordulóban, így a Hamburg egy esetleges vasárnapi győzelemmel négy pontra megközelítheti a bajorokat. A magyar érdekeltségű csapatok közül az 1. FC Köln és a Hertha BSC nyert, a Mainz ikszelt, de sem Szabics Imre, sem Dárdai Pál, sem Bódog Tamás nem lépett pályára.

Egy öngóllal szerzett vezetést a Werder Bremen a Bayern ellen, Klose beadása után Schweinsteiger Borowski elöl próbált menteni, de fejese a jobb sarokban kötött ki. A Bayern Pizarro révén egy lesgólt jegyzett az első játékrészben, Sagnol nagy bombájánál pedig Wiese bravúrja kellett a hazai vezetés megtartásához.

A második félidőben megint lesről találtak be a vendégek, és a nagy müncheni rohamokat kihasználva egy kontra végén a Micoud helyére beálló Daniel Jensen gurított a bal sarokba. Négy perccel később Borowski lőtt a kapu közepébe 11 méterről, Oliver Kahn pedig minden bizonnyal alig várja, hogy véget érjen a hét, pénteken kiderült, hogy Jens Lehmann lesz a válogatott első számú kapusa a vébén, most pedig három gólt kapott a Weser-stadionban.

A Hertha és a Leverkusen továbbra is nagy csatát vív az UEFA-kupát érő ötödik helyért, a berliniek 2-0-ra verték a kiesőjelölt Kaiserslauternt, míg a gyógyszergyáriak Dortmundban nyertek, a sárga-feketéknek nagyon kellett volna a három pont, hogy versenyben legyenek a nemzetközi szereplésért.

A Stuttgart is odaérhet még az ötödik helyre, a svábok kihasználták, hogy a Nürnberg ellen emberelőnyben játszottak az utolsó fél órában, és Tomasson góljával behúzták a meccset. Az alsóházi csapatok csatáján a Köln simán legyűrte a Wolfsburgot, ennek ellenére könnyen elképzelhető, hogy a Kecskések a másodosztályban folytatják, mert hat pontra vannak a bennmaradást érő 15. helytől.

Bundesliga, 29. forduló:
Werder Bremen - Bayern München 3-0 (1-0)
gól:
Schweinsteiger (33., öngól), D. Jensen (79.), Borowski (83.)

1. FC Kaiserslautern - Hertha BSC 0-2 (0-2)
gól:
Pantelic (14.), Gilberto (26.)

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 1-2 (1-1)
gól:
Brzenska (27.), illetve Berbatov (22.), Freier (49.)

1. FC Köln - VfL Wolfsburg 3-0 (0-0)
gól: Scherz (77.), Helmes (78.), Sarpei (81., öngól)

FSV Mainz 05 - Hannover 96 (0-0)

VfB Stuttgart - 1. FC Nürnberg 1-0 (0-0)
gól: Tomasson (80.)
kiállítva: Glauber (62., 1. FC Nürnberg)

Arminia Bielefeld - Eintracht Frankfurt 1-0 (0-0)
gól: Westermann (68.)

Brémába megy a listavezetőhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20060407muarsenal.html?pIdx=1