Vágólapra másolva!
Szerdán este kialakult a Bajnokok Ligája elődöntőjének párosítása, miután a Barcelona a gól nélküli első mérkőzés után hazai pályán legyőzte a Benficát, az Arsenal pedig Torinóban megőrizte kétgólos előnyét a Juventusszal szemben. A BL-ben eddigi legnagyobb sikerüket elkönyvelő Ágyúsok a Villarreallal, míg a katalánok az AC Milannal meccselnek a párizsi döntőért.

Frank Rijkaard, a FC Barcelona vezetőedzője visszafogottan nyilatkozott, miután csapata hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Benfica együttesét, ezzel pedig bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, ahol az AC Milannal találkozik majd.

"Az első félidőben nagyon jól játszottunk, de a fordulás után egyre görcsösebbek lettünk. A portugáloknak több veszélyes támadásuk is volt, így az egyenlítés ott lógott a levegőben, ettől pedig feszült lett a találkozó. A második gól nagyon kellett, hiszen így nyugodtan játszhattunk az utolsó percekben" - értékelt a holland szakember, aki a fináléba kerülésért korábbi csapatával találkozik.

"Nem fognak bennem kavarogni az érzések, hiszen játékosként és edzőként is harcoltam már a Milan ellen. Annyi biztos, hogy két rendkívül erős gárda találkozik majd" - tette hozzá a korábbi válogatott futballista, aki 1989-ben és 1990-ben megnyerte a legrangosabb európai kupát a milánói gárdával, ráadásul a középpályán éppen Carlo Ancelotti, az olaszok jelenlegi trénere volt a társa.

Ronald Koeman, a Benfica vezetőedzője szerint csapata nem vallott szégyent, és a Barca csak nagyobb rutinjának köszönhetően jutott a legjobb négy közé. "Elég rosszul kezdtünk, de sikerült feljavulnunk és több lehetőségünk volt arra, hogy egyenlítsünk, sajnos a befejezéseknél kapkodtunk" - értékelt a holland tréner.

Koeman nem hagyta szó nélkül a játékvezető ténykedését sem: Lubos Michel már a negyedik percben büntetőt ítélt a Barca javára egy 16-oson belüli kezezés miatt - a büntetőt Ronaldinho kihagyta. "Az első mérkőzésen egy ugyanilyen szituációban mi nem kaptunk 11-est. Ilyen apró dolgokon múlhat egy párharc sorsa".