Vágólapra másolva!
A Debrecen bejutott a labdarúgó Magyar Kupában a legjobb négy közé, miután a negyeddöntőben - idegenbeli 1-0-s sikerét követően - hazai pályán is legyőzte az Újpest csapatát.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Debreceni VSC - Újpest FC 2-0 (2-0)
Debrecen, 3000 néző
v.: Fábián M. (Ortó, Márkus)
Debrecen: Csernyánszki - Bernáth, Éger (Máté, 23.), Komlósi, Szatmári - Böőr, Sándor T. (Vukmir, 79.), Virág, Halmosi - Bogdanovic (Brnovic, 71.), Sidibe.
Újpest: Vlaszák - Vermes, Vaskó, Vanczák, Füzi K. - Hullám (Kovács Z., 46.), Erős K., Sándor Gy., Tóth N. (Freud, 79.) - Rajczi (Tisza, 59.), Cariati.
gól: Sidibe (24., 11-esből), Virág (30.),
sárga lap: Halmosi (32.), Sándor T. (55.), Sidibe (63.), illetve Vlaszák (23.), Vaskó (59.), Tóth N. (62.)
továbbjutott: a DVSC-AVE Ásványvíz, kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel.

21. perc: Az újpesti védőkről kipattanó labdára Bogdanovic csapott le, ám a szerb csatár nagy helyzetben a kapu mellé bombázott.

24. perc: Sidibe lépett ki az újpesti védők között, s a szenegáli csatárt a kifutó Vlaszák akasztott a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Sidibe magabiztosan értékesítette (1-0).

30. perc: Debreceni szöglet után, Máté fejesét követően a labda az üresen álló Virághoz került, aki higgadtan Vlaszák kapujába gurított (2-0).

54. perc: Vanczák fejelte kapura Tóth Norbert szabadrúgását, de fejese mellé szállt.

59. perc: A védők mögé beívelt labda Bogdanovichoz került, aki nagy helyzetben mellé lőtt.

64. perc: Újra Bogdanovic törhetett egyedül kapura, de lövését Vlaszák védte.

72. perc: Tisza szabadrúgása kevéssel kerülte el a debreceni kaput.

Az első húsz percben eseménytelenül telt, hiszen egyik kapu előtt sem alakult ki gólhelyzet. Egy váratlan fordulat után előbb tizenegyesből, majd szöglet után is gólt szerzett a Debrecen, így összesítésben már három góllal vezetett a bajnoki címvédő.

A második negyvenöt percben a hazaiak már nem erőltették a támadásokat, ennek ellenére többször is veszélyes kontrákat tudtak vezetni, de már nem találtak be a helyenként durva játékot hozó játékrészben.

A Budapest Honvéd, az FC Fehérvár és a Vasas már korábban bejutott az elődöntőbe. A sorsolást csütörtökön 17.30-kor tartják.

(MTI) / Mobilpress