Vágólapra másolva!
Skóciában a harmadosztályú Gretna FC együttese sporttörténelmet írt azzal, hogy bejutott a kupadöntőbe, hiszen az országban korábban hasonlóra még nem volt példa. Ausztriában a listavezető FK Austria Wien négy rúgott góllal sem tudta legyőzni a sereghajtó Admira Wacker Mödlinget, Franciaországban pedig tovább sűrűsödött a középmezőny.

Ha valakinek bármilyen kétsége is volt a felől, hogy az Olympique Lyon ismét aranyérmes lesz, az a hét végén végképp belenyugodhatott a dologba: a listavezető ugyanis begyűjtötte a három pontot, a második Girondins Bordeaux viszont kikapott a Paris Saint-Germain otthonában. A párizsiak győzelme, a hét vége többi győzelmével együtt, azt jelenti, hogy továbbra is hatalmas a küzdelem az európai kuparészvételt jelentő helyekért, hiszen a nyolcadik PSG és a harmadik Lille OSC között csak négy pont a különbség.

A lyoni együttes fél szemmel már az AC Milan elleni BL-visszavágóra figyelve utazott el a kiesés ellen küzdő ES Troyes otthonába. A két brazil középhátvéd, Cris és Cacapa egyaránt pihenőt kapott, akárcsak a balhátvéd Éric Abidal, a jobbszélső Sylvain Wiltord és a balszélső Florent Malouda, a védelem jobb oldalán pedig a sérüléséből három hónap után felépült Anthony Reveillere szerepelt. A hazai együttes számára létfontosságú lett volna a pontszerzés, mivel a Troyes immár 12 forduló óta képtelen volt nyerni, és így visszacsúszott a kiesési zónába - ennek megfelelően az ESTAC rendkívül bátran futballozott. A támadó középpályás, Benjamin Nivet vezérletével bizony több veszélyes helyzetet is teremtettek Grégory Coupet kapuja előtt, de a portás megint csak bizonyította, hogy ő a legjobb formában lévő francia hálóőr, és mindent védett. A legnagyobb bravúrt akkor mutatta be, amikor Nivet úgy rúgott el egy szabadrúgást, hogy Coupet még a sorfalat rendezgette, de a kapus óriási vetődéssel átért a másik oldalra, és kapufára tolta a trükkös próbálkozást. A Lyonnak nem volt sok helyzete, mégis begyűjtötte a három pontot, a mindent eldöntő találatot a portugál középpályás, Tiago fejelte - aki eltiltás miatt a Milan elleni visszavágón nem játszhat majd.

A forduló rangadóján a harmadik helyezett Lille OSC és a negyedik AJ Auxerre csapott össze, és utóbbi gárda előtt adott volt az esély, hogy felzárkózzon a riválisa mögé - a Lille ugyanis rendkívül tartalékos volt. Sérülés miatt olyan alapemberek hiányoztak, mint Matt Moussilou, Mathieu Debuchy vagy éppen Mathieu Chalmé, de a hazaiak ennek ellenére is alaposan bekezdtek, és teljesen megérdemelten szereztek vezetést. Előnyük azonban csak öt percig tartott, és az egyenlítéshez a lille-i védelem bakija mellett az Auxerre csatárának, Pegguy Luyindulának a zsenialitása is kellett: a hazai bekk, Efsztatiosz Tavlaridisz jelezte kapusának, Tony Sylvának, hogy jöjjön ki a kapujából, de végül mégis elrúgta a labdát, éppen Luyindulához, aki az oldalvonal mellől mértani pontossággal ívelt az üresen maradt kapuba. A folytatásban mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de az eredmény nem változott - a Lille-nek ez már sorozatban a negyedik iksze volt.

Ez a döntetlen még jobban "összerántotta" a mezőnyt, mert a két gárda mögött álló csapatok egyaránt nyerni tudtak. Az RC Lens a kiesőjelölt FC Metz otthonából hozta el a három pontot, annak ellenére, hogy az utolsó 25 percben emberhátrányban játszott, és a hazaiak a hajrában tizenegyest is rúghattak - amit azonban a lensi kapus, Charles Itandje hatalmas bravúrral védeni tudott. Szintén győzött az Olympique Marseille, ugyancsak vendégként, mégpedig az FC Nantes ellen 3-1-re Mamadou Niang duplájával - a harmadik gólt az a Toifilou Maoulida szerezte, aki a télen érkezett az AS Monacótól, de már négyszer volt eredményes az OM színeiben. Vasárnap Bölöni László gárdája, a Stade Rennes is nyert, mégpedig sorozatban hetedszer - a diadalhoz ezúttal az ellenfél, a Toulouse FC segítette hozzá az együttest egy öngóllal.

Ilyen előzmények után következett vasárnap este a második helyezett Bordeaux párizsi vendégjátéka, amelyen a hazaiak számára az volt a tét, hogy felzárkózzanak az európai kupaszereplésért küzdő együttesek közé. A PSG ugyanazzal a tíz mezőnyjátékossal futott ki a pályára, mint a legutóbbi két játéknapon, a Bordeaux viszont erősen tartalékos volt, négy eltiltottja is volt, ehhez jött még a két sérülés miatt hiányzó alapember. A vendégek nem is tudtak ellenállni a párizsi együttesnek, és főleg a védelmül mondott csődöt, amely pedig a legjobbnak számít a Ligue 1-ben - most viszont háromszor is kapitulált, amire ebben a szezonban eddig csak egyszer volt példa. Mind a három találatot a gólkirály-jelölt Pauleta érte el, aki egykoron éppen a Bordeaux-tól igazolt a PSG-be - a portugál támadó már húsz gólnál jár a bajnokságban. A párizsi együttes ugyan még mindig csak nyolcadik, de csak négy ponttal szerzett kevesebbet, mint a harmadik pozíciót elfoglaló Lille.