Vágólapra másolva!
A Juventus FC veresége a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén elsősorban nem is a különbség miatt volt meglepő, hiszen a kétgólos differencia azért ledolgozható a visszavágón, hanem a torinóiak rendkívül gyenge teljesítménye miatt. Az olaszok ráadásul kilenc emberrel fejezték be az Arsenal FC elleni mérkőzést, és úgy tűnik, a kiállítottak közül Mauro Germán Camoranesi számára ez volt az utolsó emlékezetes megmozdulás a Juve színeiben: szinte biztos, hogy a középpályás a nyáron távozik az egyesülettől.

Az argentin származású, ám olasz válogatott futballista 2002 nyarán szerződött Torinóba a Hellas Veronától, és azóta szinte kihagyhatatlan volt az együttesből a középpálya jobb oldalán. A legutóbbi pontvadászatban például a 38 bajnoki közül 36-on pályára lépett, ráadásul négy gólt is szerzett, és a talján nemzeti tizenegyben is alapemberré vált.

A teljesítményével ebben a szezonban sem volt sok probléma, és Fabio Capello továbbra is rendszeresen számított rá, eleddig mindössze egyetlen bajnokiról hiányzott - azonban Camoranesi fegyelmezettségével már akadtak gondok. Mindez tavaly novemberben vált nyilvánvalóvá, amikor Capello két egymást követő mérkőzésen is csereként küldte pályára, majd nem sokkal később le is hozta a pályáról.

Az első eset a Bayern München elleni, hazai BL-találkozón történt, amikor a szakvezető az 58. percben küldte harcba a középpályást, gól nélküli állásnál. Nem sokkal később a Juve meg is szerezte a vezetést, de Camoranesi inkább negatív irányban befolyásolta a találkozót, legalábbis olasz szempontból: hét perccel a beállása után kapott egy sárga lapot, egy percre rá pedig összehozott egy szabadrúgást a Bayernnek, amiből a németek kiegyenlítettek, majd egy harmadik, felesleges szabálytalansággal vétette észre magát - mire Capello a 76. percben lecserélte.

Az ezt követő hét végén, a Serie A 11. fordulójában a Livorno volt a Juve ellenfele, és Camoranesi megint csak csere volt, ezúttal a 63. minutában küldte be edzője (2-0-s torinói vezetésnél) Adrian Mutu helyére. A középpályásnak azonban megint nem ment a játék, és miután rendkívül durván beleszállt Cristiano Lucarellibe, Capello a 86. percben lehozta...

Úgy tűnt, hogy Camoranesi tanult az esetből, mert ezt követően visszakerült a kezdők közé, jól is futballozott, és a szabálytalanságokkal sem ment túl a határon - egészen mostanáig. Az Arsenal FC ellen a második sárga lapját egy meglehetősen brutális belépő nyomán kapta, ráadásul a pályáról lefelé tartva még ironikusan meg is tapsolta a londoni közönséget, sőt, csókokat dobált a nézőknek.

Capello viszont nem nagyon tolerálja ezt a viselkedést, és harmincezer fontnak megfelelő pénzbüntetést szabott ki rá - az olasz lapok szinte kész tényként kezelik, hogy a focista a nyáron elhagyja a klubot.

Ezeket a híreszteléseket tovább erősíti, hogy a Juventus már hetekkel ezelőtt megegyezett a Parma FC játékosával, Marco Marchionnival - aki szintén a középpálya jobb oldalán bevethető. Marchionni a jelenlegi idény egyik legnagyobb felfedezettjének számít a Serie A-ban, és több klub is versengett az aláírásáért, mivel a szezon végén lejár a szerződése, vagyis ingyen igazolható volt - ezt a lehetőséget pedig a Juventus nem hagyta ki, és ötéves szerződést kötött vele.