Vágólapra másolva!
Egy futballista életében mindig nagyon fontos döntés egy új csapatba való átigazolás. Az ilyen elhatározásokat általában hosszas gondolkozás előzi meg, a labdarúgó igyekszik figyelembe venni az összes érvet és ellenérvet, ami az esetleges klubcsere mellett, illetve ellene szól, és végleges döntést csak azután hoz, hogy megkapta leendő egyesületétől szerződéstervezetét.

Sok olyan esetről hallottunk már, amikor egy focista az utolsó pillanatban állt el a transzfertől, mivel a kontraktus valamelyik részlete nem nyerte el a tetszését. Néhány éve valószínűleg senki sem csodálkozott volna azon, ha a Manchester City középpályása, Spencer Prior is így tesz, miután kézhez kapta szerződését a Cardiff Citytől.

Az angol harmadik vonalba frissen feljutott walesi gárda tulajdonosa, Sam Hammam (aki korábban a Wimbledon FC elnöke volt, vagyis nem állnak messze tőle az őrült dolgok) ugyanis meglehetősen érdekes módon teremtette meg a megfelelő csapatszellemet a klubon belül. A libanoni származású Hammam szerint ugyanis a feljutásban döntő szerepe volt annak, hogy a focisták egy közel-keleti "finomságból" lakmároztak a meccsek előtt, ez pedig nem más, mint birkahere és -agyvelő.

Az új szerzemény kontraktusában tehát benne foglaltatott, hogy neki is meg kell kóstolnia ezt az ételt. Úgy látszik, Prior mindenképpen Cardiffba akart igazolni, mert belement a dologba. "Spencer azt nem vállalta, hogy nyersen eszik a kedvenc fogásomból, de a főtt változatot szívesen kipróbálta. Természetesen sót, citromot és petrezselymet is adtunk az ételhez" - mondta Hammam.

Maga a játékos nem ragozta túl a dolgot: "Minden bizonnyal ez a legfurcsább szerződés a labdarúgás történetében, de egyszer mindent hajlandó vagyok kipróbálni."