Vágólapra másolva!

Minden napra egy mérkőzés

Manapság egyre több profi futballista panaszkodik amiatt, hogy a versenynaptár egyre zsúfoltabb, így egyre kevesebb idejük jut a pihenésre. A játékosoknak és az edzőknek bizonyos szempontból persze igazuk van, de ha tudnák, hogy az angol amatőrök között szereplő Canvey Island nevű csapatnak néhány éve min kellett keresztülmennie, akkor valószínűleg elnézést kérnének, hogy panaszkodni mertek.

Az idő tájt a Canvey Island a Ryman Premier League-ben szerepelt, ami az amatőr második osztálynak felel meg Nagy-Britanniában, vagyis mindent összevetve a hatodik vonalban futballozott a csapat. A sárga-kék mezes csapatnak a szezon elején jó esélye volt arra, hogy megnyerje bajnokságát, és így egy divízióval feljebb lépjen, ám a télen rengeteg meccse elmaradt a rossz időjárás miatt, ráadásul a klub az amatőrök számára kiírt kupában, az FA Trophyban is kiválóan szerepelt, így április közepén a játékosoknak azzal kellett szembenézniük, hogy a következő 20 napon összesen 16 mérkőzés várt rájuk.

A maratoni sorozat április 16-án, egy hétfői napon kezdődött, amikor is az ellenfél a Billericay Town volt, és a Canvey 2-1-es győzelmet aratott. Ezt egynapos pihenő követte, szerdán viszont már a Maidenhead Uniteddel játszottak, és nyertek is 1-0-ra. A következő napon a Sloigh Town volt az ellenfél, és a Canvey ismét győzni tudott. Szombaton viszont már csak 1-1-es döntetlenre volt képes az Aldershot ellen, majd kedden, április 24-én 4-1-es vereséget szenvedett a Hitchin Towntól. Csütörtökön az Enfield ellen kellett volna játszaniuk hőseinknek, de a heves esőzés miatt a meccset egy nappal későbbre halasztották, az eredmény 3-0-s vereség lett. Szombaton a Croydon győzte le őket, vasárnap pedig csak egy gól nélküli döntetlenre futotta erejükből a Basingstoke Town ellen, ami azt jelentette, hogy minden esélyük elúszott a listavezető Farmborough befogására. Kedden azért legyőzték a tabella élén álló gárdát 2-1-re, majd szerdán a Hamptonnal játszottak 2-2-es döntetlent. Csütörtökön a Carshaltont verték 3-2-re, pénteken a Croydont 5-0-ra, majd az utolsó játéknapon a Hitchin ellen végeztek 2-2-re hazai pályán.

Ezzel azonban korántsem ért véget a Canvey Island számára a szezon, hiszen a csapat bejutott az FA Trophy fináléjába, amit május 13-én rendeztek a birminghami Villa Parkban. Erre egészen pontosan egy hetet pihenhetett a csapat, aminek meg is lett az eredménye: a Forest Green Rovers ellen sikerült nyernie 1-0-ra, így végül kellemes élménnyel fejezhette be az idényt.