Vágólapra másolva!
A Kaiserslautern hazai pályán háromgólos győzelmet aratott a Lisztes Krisztiánt továbbra is nélkülöző Borussia Mönchengladbach felett a német labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában. A találkozó érdekessége, hogy a török Halil Altintop egy percen belül kétszer is eredményes volt az első félidőben. A Kaiserslautern sikere ellenére továbbra is a kiesőzónában tartózkodik. A nap másik találkozóján a Bielefeld gól nélküli döntetlent játszott a Nürnberggel.

Bundesliga, 27. forduló:
1. FC Kaiserslautern - Borussia Mönchengladbach 3-0 (2-0)
gól: Altintop (32., 33.), Skela (66.)

Arminia Bielefeld - 1. FC Nürnberg 0-0

Levelet kapott a kölni államügyészség a Bayer Leverkusen csapatának ügyvédjétől, amely terhelő jelzéseket tartalmaz Reiner Calmundra, a német első osztályú labdarúgó bajnokságban játszó futballklub volt menedzserére nézve. Calmunddal szemben felmerült a gyanú: közreműködésével a 2002/2003-as szezonban manipuláltak olyan mérkőzést, vagy mérkőzéseket, amelyektől az függött, hogy a Leverkusen bent marad-e az első osztályú Bundesligában, avagy kiesik - derül ki a Der Spiegel hamburgi hírmagazin legújabb számából, miután a Süddeutsche Zeitung is hasonló történettel állt elő hétvégi kiadásában.

Az ominózus időpontban a Bayer Leverkusent a kiesés réme fenyegette, de ekkor megnyert három mérkőzést: odahaza 3-1-re verte az Arminia Bielefeldet, 3-0-ra a gyengébbik müncheni csapatot, a TSV 1860 Münchent, idegenben pedig 1-0-ra a Nürnberget.

A március 9-én elküldött 12 oldalas levelet Walther Graf ügyvéd szerkesztette, s abban a Der Spiegel szerint egyebek között az szerepel, hogy egy bizonyos Volker Graul nevű játékosközvetítő felvetette Calmundnak: "valamit lehetne csinálni" a Leverkusen érdekében. Graul állítólag 580 ezer eurót kért, amelyből 500 ezret az 1860 München három játékosának akart kifizetni, a maradékot pedig megtartani. A München elleni 3-0-s győzelem után Calmund állítólag felhatalmazást adott a kifizetésre.

Calmund és Graul ellen hűtlen kezelés gyanújával már eljárást folytat a kölni ügyészség, s a vizsgálódás középpontjában éppen egy 580 ezer eurós összeg "holléte" szerepel. Az ügyészség szóvivője megerősítette a 12 oldalas irat létezését, s valószínűleg erre alapozva jelentette ki: "Vannak lényegi elemeket tartalmazó jelzéseink".

Harald Stenger, a Német Labdarúgó Szövestég (DFB) szóvivője úgy nyilatkozott: a DFB megvárja, hogy "a lényegi elemeket tartalmazó jelzésekből szilárd bizonyítékok válnak-e". Calmund ügyvédjén keresztül azt tudatta, hogy a híreszteléseknek semmi alapjuk nincs, sohasem játszott szerepet mérkőzések manipulálásában, az 580 ezer eurót új játékosokra, elővásárlási jog fedezésére szánták. A Nürnberg sem tud semmiről, Calmund utódja, Wolfgang Holzhäuser pedig annak a véleményének adott hangot, hogy "ilyen vádaskodásokat nem lenne szabad nyilvánosan felvetni mindaddig, amíg nincsenek bizonyítékok".

A Bayer főnökei nehezen elképzelhetőnek tartják, hogy egy Bundesliga-meccset 580 ezer euróért manipulálni lehet, három, milliókat kereső profi emiatt kockáztatná szakmai egzisztenciáját - írta a Der Spiegel.