Vágólapra másolva!
A Real Madrid simán, négy góllal legyőzte a Deportivo La Corunát a spanyol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában, így a Barcelona szombati döntetlenje után 11 pontra csökkentette hátrányát a listavezető katalánokkal szemben, és megelőzte a szombaton vereséget szenvedett Osasunát.

A negyedik helyezett Valencia viszont nem tudott előrébb lépni, mivel kikapott a Sevilla otthonában, ráadásul a hajrágóllal diadalmaskodó rivális gárda két pontra megközelítette a még BL-selejtezőt érő helyen álló vendégcsapatot.

A Real Madrid jövő hétvégén a Camp Nouban szaporítaná pontjai számát az FC Barcelona ellen. Az aranyat már nemigen lehet elvenni Frank Rijkaard csapatától, ám a presztízs miatt mindig rendkívül fontos a spanyol csúcsrangadó, főképp, ha az első és a második helyen áll a tabellán a két ősi rivális. Egy csúcsformában lévő Realnak egy esetleges idegenbeli Barca-siker után talán esélyes lenne hét forduló alatt a 8 pontos különbség ledolgozására, főképp, ha a katalánok nem bírják a BL miatti kettős terhelést, ám idén nem gyakran kerültek hullámvölgybe Ronaldinhóék.

Primera División, 30. forduló:
Celta Vigo - Real Mallorca 2-0 (2-0)
gól: Contreras (7.), Baiano (20.)

Getafe - Real Sociedad 2-1 (1-1)
gól: Pernia (19., 11-esből), Guiza (54.), illetve Gonzalez (45.)
piros lap: Viafara (69., Real Sociedad)

Racing Santander - Real Zaragoza 0-0

Espanyol - Alavés 0-0

Sevilla - Valencia 1-0 (0-0)
gól: Jordi (90.)
piros lap: Ayala (76., Valencia)

Real Madrid - Deportivo La Coruna 4-0 (2-0)
gól: Hector (9., öngól), Ronaldo (37.), Ramos (70.), Baptista (83.)

Cádiz - Atlético Madrid 1-1
gól:
Lobos (68., 11-esből), illetve Kezman (34.)

[origo] / (MTI)