Vágólapra másolva!
A budapesti Kongresszusi Központban került sor az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kongresszusára, melynek felvezetéseként a küldöttek megtekintették a 2012-es kontinensbajnokság megrendezésére pályázó országok standjait. A magyar-horvát pályázók egy tizenegyesrúgó szimulátort állítottak fel, melyet a tanácskozás résztvevőinek többsége kipróbált, a lövéseket a népszerű televíziós kommentátor, Hajdú B. István közvetítette angolul.

A másik két kandidáló (Ukrajna és Lengyelország közösen, illetve Olaszország) az anyagát népszerűsítő kisfilmek vetítésével igyekezett voksokat szerezni. Mindhárom pályázó ajándékcsomaggal kedveskedett a látogatóknak.

A kongresszus szünetében egyértelműen a magyar-horvát Eb-pályázat pavilonja aratta a legnagyobb sikert a küldöttek körében, szabályszerű sorban állás alakult ki a büntetőrúgó-szimulátornál.

A standnál azonban nemcsak a szimulátor és a góllövés öröme bűvölte el a képviselőket, a bejáratnál a rendkívül elegáns, mély dekoltázsú ruhát viselő Miss Hungary mosolygott rájuk. Senki nem hagyta abba a próbálkozást, amíg legalább egyszer nem "mattolta" a kapust, s így elégedetten távozhatott a jól megérdemelt ajándékcsomaggal együtt.

Persze az olasz és a lengyel-ukrán pavilonokat is meglátogatták a kongresszus résztvevői, ám az ajándékcsomagok terén is a magyar-horvát kettős bizonyult a legötletesebbnek. A sportdiplomaták kifejezetten örültek, sőt, páran "repetát" is kértek a kandidálás egyik szimbólumának számító, 50-es éveket idéző bőrlabdából, illetve plüss pulikutyából.

Kisteleki István MLSZ-elnök is elégedetten konstatálta a hatalmas tömeget a magyar-horvát pavilonnál, az UEFA kongresszusának szünetében Joseph Blatter, a nemzetközi szervezet (FIFA) első embere pedig szintén elégedettségét fejezte ki a tanácskozás előkészítésével kapcsolatban, és örül, hogy a FIFA új székházzal tudott segíteni a magyar szövetségnek.

"A kongresszust kitűnően előkészítették, és a lebonyolításról is csak a legjobbakat mondhatom. Őszintén remélem, hogy a megújult magyar szövetség új helyén olyan hátteret biztosít, melynek köszönhetően a magyar labdarúgás olyan sikeres lesz, mint 50 évvel ezelőtt" - nyilatkozta.

A svájci sportvezető óvatosan beszélt a 2012-es Eb-re lebonyolítására pályázó országok kandidálásáról. "Magyarország Horvátországgal közösen, Ukrajna Lengyelországgal, Olaszország pedig egyedül kívánja megrendezni az Eb-t. Mindhárom pályázó mindent megtesz a sikerért, ez teljesen természetes, mindenki egyformán esélyes. A magyarok standjánál jó ötlet volt a tizenegyes-szimulátor felállítása, láttam, hogy rengetegen rúgtak büntetőt. Nekem sajnos fáj a térdem, ezért nem éltem most ezzel a lehetőséggel."