Vágólapra másolva!
A rendőrség csak könnygáz bevetésével tudta szétválasztani az összeverekedő labdarúgókat a legendás Maracana Stadionban rendezett Vasco da Gama-Flamengo brazil derbin.

A televízió élőben mutatta, amint a rendfenntartók olyan erődemonstrációra kényszerültek, hogy egy játékost például a nyakánál fogva, már-már fojtogatva lehetett csak lefogni. A botrányos jeleneteket megörökíteni kívánó sajtómunkások sem maradtak ki a balhéból, rájuk is könnygázt fújtak a rendőrök.

Az összecsapás két játékos, Morais és Diego Souza között kezdődött, és másodpercekkel később már legalább százan - rendőrök, biztonsági emberek, újságírók, fotósok - futottak a gyepre szétválasztani (vagy éppenséggel lefényképezni) a feleket. A balhé lecsendesedése után mindkét futballistát kiállította a bíró, és folytatódott a találkozó.

A mérkőzés végén aztán újra elszabadultak az indulatok, a Flamengo játékosai ugyanis nem tudták elviselni a 2-1-es vereséget, körülállták a bírót, akit a rendőrök csak könnygáz bevetésével tudtak kimenekíteni a futballisták gyűrűjéből.