Vágólapra másolva!
A Ferencváros hazai pályán 2-2-es döntetlent ért el a Zalaegerszegi TE ellen a labdarúgó Borsodi Liga 19. fordulójának nyitómérkőzésén.

Borsodi Liga, 19. forduló:
Ferencváros - Zalaegerszegi TE 2-2 (1-1)
Üllői út, 4300 néző
v.: Fábián
Ferencváros: Kemenes - Balog Z., Tímár, Botis, Leandro - Szalai (Takács Á., 57. ,Fitos, 70.), Tőzsér, Lazic, Laczkó - Bajevski (Erős G., 70.), Jovánczai
Zalaegerszegi TE: Varga Z. - Kocsárdi, Csóka, Sebők V., Vasas - Józsi (Nagy L. 74.), Molnár B., Peric, Sebők J. - Koplárovics (Kónya, 65.), Bogunovic
gól: Jovánczai (17., 62., mindkettőt 11-esből), illetve Sebők V. (21., 11-esből), Peric (59.)
sárga lap:
Balog (20.), illetve Vasas (61.), Molnár B. (66.)

16-17. perc: Szalai indult meg a térfél közepéről, egészen a 16-osig vezette a labdát, ahol Bajevskihez passzolt, de Kocsárdi ellökte a támadót. A büntetőt Jovánczai az elvetődő Varga mellett a kapu közepébe rúgta (1-0).

20-21. perc: egy bal oldali beívelésnél Tímár középen, a tizenhatoson belül lerántotta Sebők Vilmost: a 11-est a sértett végezte el, és magabiztosan lőtt a jobb alsó sarokba (1-1).

59. perc: Koplárovics csapta be Balogot a bal oldalon, középre adásába Bogunovic belepiszkált, így Peric elé került a labda, aki 10 méterről a jobb sarokba bombázott (1-2).

61-62. perc: a csereként beállt Takács óriási lendülettel tört be a 16-oson belülre, ahol Vasassal ütközött, Fábián játékvezető pedig a 11-es pontra mutatott: a büntetőt ismét Jovánczai végezte el és a bal sarokba gurított (2-2).

A Ferencváros a találkozó elején valósággal nekiesett a vendégeknek, így Jovánczai Zoltán büntetőjével hamar meg is szerezte a vezetést, de a Zalaegerszeg nem adta fel és Sebők Vilmos néhány percen belül egyenlíteni tudott - szintén 11-esből. Ezután kissé leült a mérkőzés, de inkább a hazai gárda irányította az összecsapást.

A szünet után a ferencvárosi tábor folyamatosan az egyenlítő gól szerzőjét szidalmazta: az új szabályok értelmében a játékvezető először a hangosbemondón keresztül figyelmeztette a nézőket, majd - miután ez nem segített - félbeszakította a mérkőzést, rövid egyeztetés után azonban folytatódott a játék.

Ez a kis szünet a vendégeknek tett jót, hiszen egy hatalmas védelmi hiba után Darko Peric megszerezte a vezetést, de ismét feltámadt a zöld-fehér gárda és Takács Ákos harcosságának és Jovánczai nyugodtságának köszönhetően egyenlített. A hajrában a hazai gárda mindent megtett a győzelemért, de Szentes Lázár együttese magabiztosan tartotta a döntetlent.