Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bundesliga hétvégi, 26. fordulójában a címvédő és listavezető Bayern München a "tavaszi" tabellát vezető, s az európai kupaporondon egyedüli német csapatként versenyben lévő Schalke 04 együttesét fogadja.

A gelsenkircheniek a hazai bajnokságban tavasszal még veretlenek és az UEFA-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján csütörtökön magabiztos 3-0-s győzelemmel búcsúztatták az olasz Palermo gárdáját. A közelmúlt eredményei alapján egyik kedvencük a Bayern München, ugyanis a két csapat utóbbi hat találkozójából négyet a gelsenkircheniek nyertek meg, ilyen jó mérleggel senki más nem büszkélkedhet a Bundesligában a bajorok ellen.

A müncheniek utóbbi három tétmeccsükön nem győztek, ilyesmi a 2005/2006-os szezonban még nem fordult elő velük. Előbb a Hamburger SV nyert 1-0-ra az Allianz Arénában, majd a Bajnokok Ligájában az AC Milan ütötte ki 4-1-re Felix Magath gárdáját, az előző bajnoki mérkőzésén pedig Wolfsburgban játszott gólnélküli döntetlent az együttes.

Az észak-németországi rangadón, a "Bayernt bosszantók" találkozóján a VfL Wolfsburghoz a második helyezett Hamburger SV látogat. A házigazdák mellett szól, hogy 2001 óta nem kaptak ki otthon a hamburgiaktól, és ősszel idegenben is nyertek 1-0-ra. Nem kedvez viszont nekik, hogy történetük során még soha nem tudták egy bajnoki kiíráson belül oda-vissza legyőzni mostani ellenfelüket.