Vágólapra másolva!
Roberto Mancini, az Internazionale vezetőedzője annak ellenére nem volt teljesen elégedett csapatával, hogy az a keddi 1-0-s győzelmével búcsúztatta az Ajax Amsterdamot, és bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntőjébe.

"Sok lehetőséget dolgoztunk ki, de nem vagyunk elég pontosak és precízek a befejezésnél" - elégedetlenkedett a helyzetkihasználás miatt az olasz mester. Mancinit elsősorban az zavarja, hogy együttese már az első félórában eldönthette volna párharcot, de nem tette. Luis Figo több lehetőséget elpuskázott, Adriano büntetőt hibázott, Obafemi Martins pedig a kapufát találta el.

"Veszélyes ellenfél lesz a Villarreal, mondom ezt azzal együtt, hogy mi vagyunk az esélyesebbek. Mindenesetre óvatosságra int bennünket, hogy a nyolcaddöntőben olyan favoritnak tartott gárdák búcsúztak, mint a Real Madrid, a Bayern München vagy a címvédő Liverpool" - nyilatkozott a negyeddöntőről Mancini.

Az Internazionale továbbjutásával egyedüliként Olaszországot képviseli három csapat a legjobb nyolc között. Danny Blind, az Ajax mestere összességében nem volt elégedetlen játékosaival, amint megjegyezte, megvolt az esélyük a továbbjutás kiharcolására, de azt még hazai pályán elszalasztották.

"Amszterdamban nagyszerűen futballoztunk az első félidőben, három-négy gólt is szerezhettünk volna, amivel eldőlt volna a továbbjutás. Ezúttal csak egyszer kerültünk helyzetbe, ez pedig az olaszok kitűnő védőinek, Walter Samuelnek és Marco Materazzinak az érdeme" - mutatott rá a kiesés okára Blind.

Az Internazionale március 29-én fogadja a Villarrealt, majd április 4-én látogat Spanyolországba.