Vágólapra másolva!
Csupán egy-egy ponttal közelítette meg a listavezető Barcelona labdarúgócsapatát Valencia és a Real Madrid együttese, a két szupercsapat ugyanis döntetlenre végzett egymással a Primera División 27. fordulójának rangadóján. A csatát a 89. percben eldönthette volna a királyi gárda, ám a 11-est kiharcoló Ronaldo lövését Canizares kivédte.

Vanderlei Luxemburgo, akit december 4-én állítottak fel a Real Madrid kispadjáról, úgy véli, hogy menesztése idején az együttes még mindent megnyerhetett volna, azóta viszont csak romlott a helyzet - jelentette az MTI.

"Nincs miért szégyenkeznem, hiszen amikor elhagytam Madridot, még minden kapu nyitva állt. Több mint ötszáz, fontos információt adtam át az elnöknek. Én már semmit sem szeretnék bebizonyítani a Real Madridnak vagy Európának" - mondta a tréner, aki azonnal visszatért korábbi csapatához, a Santoshoz, amellyel 2004-ben megnyerte a brazil bajnokságot.

A spanyol elitklub a héten kiesett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, korábban búcsúzott a spanyol Király-kupától és kevés esélye van a bajnoki cím megszerzésére is.

Luxemburgo további pályafutását illetően helyi lapok megjegyzik, hogy a 2006-os németországi világbajnokság után valószínűleg ő veszi át Carlos Alberto Parreirától a stafétabotot a brazil válogatott élén. A szakember 1998 augusztusától két hónapig már volt hazájában szövetségi kapitány.

Eredmények, Primera División, 27. forduló
Valencia - Real Madrid 0-0

Deportivo La Coruna - Real Sociedad 0-1 (0-0)
gól:
Garitano (47.)

Espanyol - Celta Vigo 2-0 (2-0)
gól:
Tamudo (13.), Fredson (39.)
piros lap: Sa (28., Espanyol)

A Barca nyakán maradna a Valencia és a Real/sport/focivilag/20060310szuperrangadok.html?pIdx=1