Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag eldől az olasz bajnoki aranyérem sorsa, amennyiben vasárnap a Juventus legyőzi a nagy rivális AC Milant a Serie A szuperrangadóján. Nagy csatákra van kilátás Spanyolországban is, ahol a harmadik helyezett Valencia a második helyen álló Real Madridot fogadja, míg a tízpontos előnnyel élen álló Barcelona a negyedik Osasuna vendégeként lép pályára. Angliában az Arsenal és Liverpool találkozik egymással.

Az olasz labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában, vasárnap este rendezik a Juventus-AC Milan szuperrangadót. A címvédő - és egyben listavezető - torinóiak azzal a tudattal léphetnek pályára, miszerint egy esetleges győzelemmel az ellenlábasoknak már csak matematikai esélye marad arra, hogy megfosszák őket 29. bajnoki címüktől.

A hét közben mindkét gárda bejutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában, ám míg a Juventus szenvedve nyert a Werder Bremen ellen (2-1), addig a Milan gálaelőadást tartott a Bayern Münchennel szemben a San Siróban (4-1).

A vasárnapi találkozó egyik kulcsfigurája a müncheniek ellen két gólt szerző Filippo Inzaghi lehet, aki korábban éppen a Juventus futballistája volt. "Meg tudjuk csinálni. Mindenkinek hinnie kell benne, és akkor sikerülhet" - nyilatkozta a 32 éves támadó, aki legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén hét gólt szerzett.

"Minden azon múlik, melyik csapat tud a hétközi BL-meccs után jobb formába kerülni. A tízpontos előnyünk megnyugtató, ennek ellenére nem fogunk döntetlenre játszani, mert nem is tudunk" - mondta Emerson, a Juventus brazil középpályása, aki a Bremen elleni találkozó hőse volt.

A hazaiak egyetlen nagy hiányzója Gianluca Zambrotta lesz, aki a keddi BL-találkozón szenvedett kisebb sérülést, míg a vendégeknél Paolo Maldini és Cafú továbbra is csak a lelátóról kísérheti figyelemmel az eseményeket.

A két csapat őszi randevúja meglepően sima milánói sikerrel végződött, igaz, akkor különböző okok miatt Antonio Chimenti védte a Zebrák kapuját, és az idősödő portás bizony alaposan benne volt a 3-1-es vereségben.

A szuperrangadó mellett gyakorlatilag minden mérkőzés eltörpül: az Internazionale a Sampdoriát fogadja, míg a negyedik helyért versengő Fiorentina a Cagliari, az AS Roma pedig az Ascoli otthonába látogat.