Vágólapra másolva!

Négy letartóztatás a német bundabotrányban

A frankfurti rendőrség négy személyt őrizetbe vett, akiket azzal gyanúsítanak, hogy másod- és harmadosztályú német bajnoki labdarúgó-mérkőzések végeredményét próbálták manipulálni.

Az újabb botrányt a harmadosztályú 1. FC Eschborn feljelentése robbantotta ki. A klub a német szövetségnek (DFB) jelezte, hogy megkeresték néhány játékosát és az eredmény befolyásolására próbálták rávenni őket. A futballisták a több ezer eurós ajánlatot elutasították és tájékoztatták vezetőiket.

A rendőrség a DFB feljelentése nyomán kezdett nyomozni. Az őrizetbe vettek nevét nem árulták el, egyelőre a nyomozás érdekeire való tekintettel az sem publikus, hogy mely klubok érintettek az ügyben. A DFB annyit közölt, hogy játékvezetők az eddigi adatok alapján nem érintettek az újabb botrányban és egyelőre négy harmadosztályú, illetve egy másodosztályú meccset "vizsgálnak alaposabban".

Annyi információ kiszivárgott, hogy a második ligában szereplő FC Siegen kapusa, Adnan Masic a Hansa Rostock ellen február 26-án 2-0-ra elveszített bajnoki előtt találkozott a négy őrizetbe vett személy egyikével. A kapus a találkozást elismerte, mint mondta, az egyik legjobb barátjáról van szó, de kijelentette, fogadási csalásra nem kapott felkérést.

A rendőrég hivatalosan nem gyanúsítja a kapuvédőt, de Holger Rathke klubelnök szerint a hálóőrt többször kihallgatták a rendőrök az elmúlt napokban. "Amíg Adnant nem vádolják semmivel, addig maximálisan megbízunk benne és számítunk rá" - mondta a sportvezető.