Vágólapra másolva!

Az újságíró is besegített a csapat összeállításába

Világszerte elterjedt szokás az edzők körében, hogy egy-egy vereség után képtelenek elismerni, csapatuk rosszul játszott vagy ők maguk hibáztak, és igyekeznek valamilyen külső körülményben megtalálni a kudarc okát. Szóba kerül ilyenkor a játékvezető, a sérülések, sőt, még olyan is előfordult, hogy az újságírókat találják meg.

Sokszor éri az a vád zsurnalisztákat, hogy nem tálalják megfelelően egy-egy mérkőzés részleteit, és ezzel nem növelik a labdarúgás népszerűségét. Ez persze nem mindenhol van így, van, ahol az edző és az újságírók szívélyes viszonyban vannak egymással.

Bulgáriában például a korábbi szövetségi kapitány, Sztoicso Mladenov csak köszönettel tartozhatott az egyik újságírónak, mert az ő segítsége nélkül csapata aligha léphetett volna pályára legjobb összeállításában egy Izland elleni vb-selejtezőn.

A sorsdöntő találkozóra készülődvén Mladenovot az zavarta a leginkább, hogy egyik alapembere, a védő Roszen Kirilov nem léphetett pályára, mivel az előző vb-selejtezőn, Dánia ellen megkapta második sárga lapját. Legalábbis a Bolgár Labdarúgó Szövetség illetékesei szerint ez volt a helyzet, és Mladenovnak semmi oka nem volt abban, hogy kételkedjen a dologban.

Az egyik bolgár sportújság munkatársának, bizonyos Angel Kisinnek viszont gyanús volt a dolog, utánanézett a nyilvántartásban, és azt fedezte fel, hogy márpedig Kirilovnak csak egy sárga lapja van.

Írt is egy levelet az UEFA-nak, hogy megérdeklődje, valójában mi is a helyzet, és az európai szövetség megerősítette az ő véleményét: Kirilov valóban játszhat Izland ellen. Kisin értesítette erről Mladenovot, aki így a kezdőtizenegyben szerepeltethette a futballistát, az újságíró pedig megkapta megérdemelt jutalmát: egy válogatott mezt.