Vágólapra másolva!
Jó esélyekkel várhatják az UEFA-kupa nyolcaddöntőinek visszavágóit a román csapatok, miután a Rapid Bucuresti hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Hamburgot, a Steaua pedig szintén odahaza 0-0-t ért el a Betis ellen. A németeknek nem megy mostanság az olaszok ellen, ezt igazolandó a Schalke 1-0-ra kikapott Palermóban, igaz, ez az előny nem ledolgozhatatlan. A taljánok közül csak a szicíliaiak tudtak nyerni, a Roma 1-0-s vereséget szenvedett Middlesbrough-ban, az Udinese pedig nem bírt a Levszki Szófiával.

A Rapid Bucuresti a német csapatokra szakosodott (az előző körben a Hertha ellen is eredményes) Niculae, Buga duó góljaival verte a Bundesliga második helyén álló Hamburgot. Niculae az első félidő hosszabbításában 28 méterről púpozta ki a jobb alsót, Buga pedig a hajrában sarokkal juttatta a kapuba Niculae beadását.

A másik bukaresti gárda, a Steaua csak helyzetekig jutott a Betis ellen, de így is bizakodó lehet a visszavágót illetően, hiszen korábban idegenben verte a Heerenveent és a Valerengát, valamint ikszelt a Hertha és a Sampdoria ellen.

A Sevilla a városi vetélytárssal ellentétben hátrányból várja a második találkozót, a Lille Dernis szögletből (!) szerzett góljával verte a hispán gárdát. A Marseille és Strasbourg nem volt eredményes a játéknapon, az Olympique otthon zakózott az orosz Zenit ellen, a bajnokságban a kiesés ellen küzdő Racing pedig Bázelben kapott leckét.

Az olasz csapatok minden eredményből begyűjtöttek egyet, a Palermo szűken felülmúlta a Schalkét, és ezzel teljesssé tette a talján fölényt a két nemzet párharcában, múlt héten a válogatottak összecsapásán 4-1-re nyert Marcello Lippi csapata, a BL-ben a Milan a Bayernt, a Juventus a Werder Brement búcsúztatta.

Az Udinese 0-0-val utazik Szófiába, a Roma pedig 1-0-ra kikapott a Middlesbrough vendégeként. A Boro egy tizenegyesből szerezte a győztes gólt, Mendieta indítása után a Hasselbaink, Curci affért ítélte büntetőt érőnek a francia Sars bíró, Aiyegbeni pedig nagyon lazán gurított az eldőlő Curci helyére.

UEFA-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Rapid Bucuresti (román) - Hamburger SV (német) 2-0 (1-0)
gól: Niculae (45+2.), Buga (88)
piros lap: Mafei (90+3.), illetve de Jong (67.)

Steaua Bucuresti (román) - Betis (spanyol) 0-0

Palermo (olasz) - FC Schalke 04 (német) 1-0 (1-0)
gól:
Brienza (15.)

Lille (francia) - FC Sevilla (spanyol) 1-0 (1-0)
gól: Dernis (24.)

Basel (svájci) - Racing Strasbourg (francia) 2-0 (1-0)
gól: Delgado (8.), Kuzmanovic (89.)

Olympique Marseille (francia) - Zenit (orosz) 0-1 (0-0)
gól: Arsavin (51.)
piros lap: Ribery (70., Marseille)

Udinese (olasz) - Levszki Szófia (bolgár) 0-0

Middlesbrough (angol) - AS Roma (olasz) 1-0 (1-0)
gól: Aiyegbeni (12., 11-esből)