Vágólapra másolva!

A pénteki Pápa-Fradit is elhalaszthatják

A szabályok szerint a játékvezető dönt a péntekre tervezett Lombard-Pápa - Ferencváros mérkőzés sorsáról, közvetlenül a találkozó előtt. A mérkőzés elhalasztása azért merült fel, mert a játéktér talaja nagyon rossz állapotú, ráadásul a csütörtöki és pénteki időjárási előrejelzések sem biztatóak. 

"Szeretném leszögezni, hogy nem kibújni akarunk az FTC elleni összecsapás alól, de a hétvégi havazások miatt a pályát jelenleg is több cm-es fagyott hóréteg borítja. Rontja a helyzetet, hogy az eddig mindig megbízható előrejelzések csütörtökre és péntekre is komoly csapadékmennyiséget jósolnak. Ilyen körülmények között a mérkőzés könnyen teljesen tönkreteheti az új gyepszőnyegünket" - mondta Szemán György, a pápaiak sportigazgatója.

A Magyar Labdarúgó Liga arról tájékoztatott, hogy amennyiben az elkövetkező napokban nem lesznek extrém időjárási körülmények Pápán, akkor a szabályoknak megfelelően a meccs játékvezetője a 19 órára tervezett összecsapás előtti pályabejárás során dönt arról, megrendezhető-e a találkozó.