Vágólapra másolva!
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke jövő kedden találkozik Kisteleki Istvánnal, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) egy hete megválasztott első számú vezetőjével. Az MLSZ hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a svájci sportvezető szeretné megismerni Kisteleki István elképzeléseit. A találkozóra a FIFA zürichi székházában kerül sor.

Kisteleki azt mondta, hogy a meghívás nem az ő személyének, hanem az MLSZ elnökének szól. "Tisztában vagyok a szerepemmel. Nem azért hívott meg a FIFA elnöke, mert engem Kisteleki Istvánnak hívnak, hanem mert én vezetem a magyar szövetséget, és ez nagy különbség. Jövő kedden 17 órakor találkozunk, szeretném, ha három témáról mindenképpen beszélnénk. A FIFA pályázatokon keresztül támogatja a szövetségek infrastrukturális fejlesztésekre vonatkozó törekvéseit, illetve utánpótlásnevelő programjait, gondolom, nem kell részleteznem, hogy ezek számunkra is rendkívül fontosak" - szögezte le a sportvezető.

"Ezenkívül az MLSZ-ben egy külső független cég felügyeletével elkezdődött a szervezeti átalakítás, amely várhatóan a nyárig befejeződik. Ennek célja, hogy professzionálisan, ésszerűen és hatékonyan működő szövetséget hozzunk létre. Szeretnénk a FIFA-hoz és UEFA-hoz hasonlóan igazgatóságokat felállítani, pontosan rögzített feladatokkal. Bízom benne, hogy Blatter úr segítségével a magyarországi változásokat felügyelő szakemberek felvehetik a kapcsolatot a FIFA illetékes szakértőivel, és így zökkenőmentesen végre tudjuk hajtani az átalakítást. Ez nem létszámleépítést, hanem struktúraváltást jelent" - tette hozzá Kisteleki.

"Természetesen a horvátokkal közös Eb-pályázattal kapcsolatban is szeretném tájékoztatni a FIFA elnökét a pillanatnyi helyzetről. A támogatását nyilvánvalóan nem kérhetem, de az nem árthat, ha sikerül jó benyomást kelteni" - zárta szavait az MLSZ elnöke.

Kisteleki Berzi Sándor főtitkárral utazik Zürichbe.