Vágólapra másolva!
Dunai Antal, Helmeczy László és Nemes Ferenc lett a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke. A posztra Kisteleki István elnök kérte fel a három szakembert, akiket a vezetés egyhangúlag támogatott.

A testület úgy döntött, hogy mindhárom alelnök egy-egy munkacsoport tevékenységét felügyeli. Az olimpiai bajnok Dunai a szakmai, Helmeczy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szövetség elnöke a jogi, míg Nemes, a Fejér megyei szövetség első embere a gazdasági területért felel.

Kisteleki István arról tájékoztatta az elnökségét, hogy zajlanak a tárgyalások az OTP-MOL Bozsik Akadémia utánpótlás-nevelést célzó programjának folytatásáról, és az erre vonatkozó megállapodás várhatóan hamarosan megszületik. A korábbi együttműködés 2005. december 31-jén járt le.

A program mögé felsorakozott két nagyvállalat február 16-án közös közleményben tudatta, hogy "a magyar futball irányításában tapasztalható bizonytalan helyzet miatt szünetelteti a Bozsik Labdarúgó Akadémia támogatását", és hangsúlyozta, hogy "amennyiben a hazai labdarúgás szakmai irányításában és az MLSZ vezetésében áttekinthető és stabil helyzet alakul ki, illetve a program eredeti céloknak megfelelő folytatására minden garanciális feltétel újból biztosított lesz, a két vállalat kész az OTP-MOL Bozsik Labdarúgó Akadémia utánpótlás-nevelési programjának további támogatására".

Az MLSZ-elnöki beszámoló alapján úgy tűnik, a szervezet hétfői tisztújító közgyűlése után rendeződhet a helyzet. Az OTP és a MOL 2004 októberétől évi 550 millió forinttal támogatta az akadémia működését. Kisteleki István hozzátette, az egyeztetések alapján elképzelhető, hogy a két cég az eddiginél szorosabb kapcsolatba kerül a felnőtt válogatottal, s megjelenik annak reprezentációs eseményein.

Gyárfás Tamás, a 2012-es magyar-horvát labdarúgó Európa-bajnoki pályázat hazai szervezőbizottságának elnöke az élvonalbeli és NB II-es csapatok segítségét kérte a kandidálás népszerűsítésére. Az elnökségi tagok között több klubtulajdonos is található, akik térítésmentesen ajánlottak fel hirdetési felületet a hazai bajnoki meccseiken.

Gyárfás minden részletre kiterjedően tájékoztatta a testületet az Eb-pályázat helyzetéről, a márciusi 22-ei, budapesti UEFA-kongresszusig hátralévő legfontosabb feladatokról. A minél sikeresebb előkészítés érdekében a vezető az új elnökség segítségét kérte, és a testület erre ígéretet adott.