Vágólapra másolva!
Minden eddiginél keményebb fellépést helyezett kilátásba az elkényeztetett futballsztárokkal szemben Fernando Martin, a Real Madrid hétfőn megválasztott új elnöke.

"Véget ért a galaktikusok gyöngyélete. Nem milliomosok, hanem kiemelkedő futballisták kellenek a csapatba, akik a nap 24 órájában a klubot szolgálják. Szemrebbenés nélkül kirúgok bárkit" - közölte első sajtótájékoztatóján az 58 éves ingatlanvállalkozó, aki tízpontos listájában többek között saját fegyelmi bizottság felállítását javasolta.

Az új főnök szerint pénzben ezután sem lesz hiány, a királyi gárda bárkit meg tud vásárolni, ez azonban a kinevezendő edzőtől függ. "Vagy az elődöm által elküldött Vicente del Bosque vagy más irányításával jövőre biztosan nyerünk valamit. Felépítem minden Real-rajongó álomcsapatát" - fogadkozott Martin.

A lemondott Florentino Perez csaknem hatéves regnálása alatt az együttes kétszer nyert bajnoki címet (2001, 2003), egyszer Bajnokok Ligáját (2002), egy alkalommal Klub Világkupát (2002), kétszer Spanyol Szuperkupát (2001, 2003) és egyszer Európai Szuperkupát (2002). 2003 óta azonban semmilyen trófeát nem gyűjtött be a világ leggazdagabb futballklubjává vált Real.