Vágólapra másolva!
Carlo Mazzone, a Livorno szakvezetője vissza akarja csábítani a pályára, méghozzá az olasz futballbajnokság élvonalába Roberto Baggiót, a közelmúlt egyik kiemelkedő itáliai klasszisát, aki a 2004-es idény végén, 37 évesen a Brescia labdarúgójaként vonult vissza.

Mazzone bízik benne, hogy képes meggyőzni a máig nagy népszerűségnek örvendő Copfocskát - ahogy hajviselete után becézik a játékost -, már csak azért is, mert a Brescia szakmai munkájának irányítójaként ő volt az utolsó edzője Baggiónak, aki a klubnál két idényt húzott le, mielőtt befejezte volna karrierjét.

"Fantasztikus lenne ismét a pályán látni őt, vele hatalmasat javulna támadójátékunk. Jól tudom persze, hogy felhagyott a focival, meg hogy mások is megpróbálták már visszaédesgetni, és nemet mondott, én mégis bizakodó vagyok, amellett vallom a régi igazságot: sohase mondd azt, hogy soha..." - nyilatkozta a Channel4-nek a Livorno mestere.

Baggio pályafutása során megfordult a Vicenza, a Fiorentina, a Juventus, az AC Milan, az Internazionale és a Bologna csapatában is, és mindenhol a közönség nagy kedvence volt. A torinói együttessel érte el legnagyobb sikereit, hiszen bajnokságot, Olasz Kupát és UEFA Kupát is nyert a "zebrák" színeiben. Ezenkívül az AC Milannal még egyszer bajnok lett, az Aranylabdát pedig 1993-ban érdemelte ki.