Vágólapra másolva!
Néhány évvel ezelőtt Diego Maradona országos cimborájáról, Claudio Caniggiáról sem gondolták volna sokan, hogy még visszatér a futballpályára. 2000-ben még az olasz Atalantában játszott, de később kikerült a bergamóiak első csapatának keretéből, és úgy tűnt, karrierje véget ér. A skót Dundee FC olasz edzője, Ivano Bonetti azonban máshogyan gondolta, és szerződtette a hosszú hajú támadót, igaz, a skótok először csak pár hónapos szerződést kötöttek vele.

Caniggia leigazolása azonban hatalmas sikernek bizonyult, és nem csak a futball szempontjából, hanem üzletileg is. A csatár első hét mérkőzésén öt gólt szerzett, gyönyörű felesége kijelentette, hogy a kies Dundee városa csak az édenkerthez hasonlítható, a szurkolók megőrültek érte, és neki köszönhetően a nemzetközi televíziós társaságok is felfigyeltek a klubra.

A Dundee United elleni városi rangadót az ESPN nevű amerikai sportcsatorna is a műsorára tűzte, és élőben közvetítette Ausztráliában, Új-Zélandon, valamint Dél-Amerikában.

Az egyesület vezetősége hamar felismerte a hatalmas lehetőséget, és karácsonykor a játékosok egy nagylemezt énekeltek fel, amely kis híján az első helyen landolt a slágerlistákon Skóciában. Nem véletlen, hogy a következő szezonra a Rangers FC kínált szerződést Caniggiának...